torsdag 16. april 2009

Mario kart 64 (N64).



Mario kart 64 er et Nintendo spill som ble gitt ut på spillkonsollen Nintendo 64 (det tror jeg du vet allerede når jeg skriver N64). Spillet ble gitt ut i Europa i 1997 den 24 Juni.

Spillet har bare et simpelt mål: å fullføre og komme på første plass på alle banene i spillet. Du kan velge mellom 8 Mario figurer og det er bare Mario, Luigi, Peach, Toad, Yoshi, Donkey Kong, Wario og Bowser. Spillet har tilsammen 4 cup'er og hver cup har 4 baner hver. Tilsammen er det bare 16 baner i hele spillet. Spillet fullfører du når du har klart alle vanskelighetsgradene som er 50cc først, så 100cc, så 150cc og den siste vanskelighetsgraden som heter Mirror/Ekstra får du bare når du har fullført alle de andre vanskelighetsgradene.

Mario Kart 64 er det andre Mario kart spillet som ble laget (Super Mario kart til SNES/Super Nintendo er det første spillet i Mario kart serien) og dette spillet er faktisk ganske bra. Min personelige favorittbane er den som heter "Frappe Snowland." Hvorfor? Fordi den er ikke er så vanskelig å kjøre på og den har en fin bakgrunnsmusikk, men det mest irriterende med denne banen er at det er snømenn på svingene og noen steder på veien.
Den verste banen jeg har spilt på dette spillet er den som heter "Toad's Turnpike." Grunnen til at jeg hater denne banen er fordi når du spiller denne banen på mirror så kjører bilene mot deg og etter du har blitt kjørt over av en bil, så kommer det en ny en rett bak den andre bilen du har blitt kjørt over av som bare venter på å få kjørt over deg, noe som gjør at du ikke kommer noen vei i det hele tatt.
Noe som jeg syns er rart med spillet er at du ikke får eller mekker en ny person som du kan spille som fordi det er en bane som heter "Koopa Troopa Beach" og da høres det ut som om du kan få spille som Koopa Troopa i spillet, men nei. Nintendo hadde visst ikke planlagt det i det hele tatt.

Selv om spillet er bra så er det noen ting som irriterer meg. F.eks. bilene i dette spillet kjører for fort, noe som fører til at du kræsjer i gjerder ofte eller at du faller ut av banen. En annen ting er å når du skal bråsvinge. For å bråsvinge i spillet så må du holde inne R-knappen og du skal samtidig vippe spaken fra venstre til høyre bare for å få en ekstra boost. Spillet får derfor karakter 6- fordi spillet har litt ubalanse, men bakgrunnsmusikken er veldig underholdene å høre på.

1 kommentar:

  1. Bra skrevet! Denne har helt passe lengde, og er kjempegod. Helst ikke bruk "hvorfor" to ganger, men dette er lovende :-)

    SvarSlett