onsdag 15. april 2009

Croc: Legend of the gobbos (PS1).


Croc er et Play Station spill som stammer fra spillkonsollen "Play Station 1." Den ble gitt ut først i Oktober 1997 til Europa og har blitt et bra og hjemmekoselig spill for barn og unge.
Spillet handler om Krokodillen Croc som er alltid klar for et eventyr og redde Gobbo'er.

Spillet begynner med at Croc kommer i land med en vugge til Gobbo Island. Her blir han tatt godt imot av Kong Gobbo og folket hans. Gobbo'er er et veldig rart folkeslag fordi de er bare en gjeng oransje pelsdotter som har bare øyner, bein og armer, men ingen munn eller nese. Men nå tilbake til Croc. Croc blir nå oppdratt godt av kongen. Kongen lærer ham og gå, snakke, hoppe, sparke, tackle og angripe. Når Croc er blitt litt eldre blir King Gobbo og folket kidnappet av det onde monsteret kalt Baron Dante, et stort grønt øgle monster som kidnapper kongen av en eller annen grunn. Grunnen kan jo være hva som helst, han kan jo være for eksempel sur på kongen fordi de en gang spilte poker og Baron Dante tapte mot Kong Gobbo og vil hevne seg, eller andre sprøe grunner du kan finne på om disse 2 mektige folka.
Uansett så må jo nå Croc redde folket som oppdra han så bra, men det skal være lettere sagt enn gjort fordi Croc må gjennom en haug med leveler og verdener og finne Gobbo'er, diamanter og andre små ting på veien. Hvert level har en koselig bakgrunnsmusikk og hvert level blir mer og mer utfordrene ettersom du kommer utover i spillet. Hvert level slutter med at du må slå på en gongong med bildet av en gul fugl på, eller du kan velge å gå inn i en stor rød dør med bilde av fem diamanter med kun en farge hver. Den ene diamanten er rød, en annen blå, en annen gul, en annen grønn og den siste er lilla. Disse kan være gjemt bak steiner, være på små øyer eller de kan være gjemt i vanlige hvite diamanter. Du får alltid en spesial pris hver gang du klarer et bonus level og det er alltid et nytt bonus level i hvert level.

Det er dessverre bare 4 store verdener og en hemmilig verden i dette spillet, men det er alltid 8 levler i hver verden (i den hemmelige er det bare 5 levler) som kan deles opp slik: 1 verden-level 1, 1 verden-level 2 osv. Den første verdenen heter "Gobbo Island", den neste vet jeg ikke hva heter fordi folka som lagde dette spillet ikke har giddet og gi navn til de 4 verdenene i spillet (det stemmer, jeg fant bare på hva første verden heter), men du kan bare finne opp hva verdenene heter fordi jeg tror ikke de folka som lagde spillet bryr seg om hva du kaller verdenene. Andre verden er ihvertfall en snøverden med fjell og is og alt det som trengs for å lage en vinter bane. Her er bakgrunnsmusikken fylt med litt julestemning og vinterglede. Tredje verden er en ørken verden med arabisk og egyptisk musikk hvor hen du går. Fjerde verden er Baron Dantes Slott eller festning og her er det veldig vanskelige levler skal jeg si deg, Dem er nærmest umulige, men med litt trening klarer du alle så lett som bare det og møter Baron Dante som er siste boss i dette spillet. Hvis du tror det så er det feil fordi den hemmelige siste bossen er en krystalisert versjon av Baron Dante som bare kan bli drept hvis du slår på alle de 4 gongongene samtidig som er på denne bossbanen. Det er tilsammen 9 bosser i dette spillet, 2 i hver verden og 1 i den hemmelige.


Dette spillet er veldig bra og er ganske fantasifull. Det finnes også en oppfølger som heter Croc 2, men det spillet har jeg ikke. Spillet er også mulig å lagre, men da trenger du et memory card, hvis du ikke har det, så finnes det en kode til hvert level som du får vite om mens du spiller. Du må bare velge "cheats" mens du spiller.
Spillet får terningkast 5 fordi Croc glir når han løper og det gjør at det er litt vanskelig å spille, men ellers er det lett å spille spillet. PS: Dette spillet finnes også på SEGA Saturn. Kos deg med spillet om du har det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar