søndag 26. april 2009

Luigi's Mansion (GCN).



Luigi's Mansion er det første spillet til Nintendo Game Cube og har blitt et veldig kjent og et skummelt spill. Spillet kom til Europa den 3. May 2002.

Plott: Luigi har vunnet et herskapshus i en konkurranse som han ikke deltok i (hm. mystisk) Likevel bestemmer han seg for å dra til. Når Luigi først kommer inn er det helt tomt, men etter en kort stund blir han angrepet av et spøkelse, men han blir reddet av en professor ved navn E. Gadd. Luigi får en støvsuger som han trenger for å fange spøkelser med og får opplæring av E. Gadd over hvordan han skal bruke den.

Gameplay: Spillet dreier seg for det meste om å fange spøkelser og portrett spøkelser som du skal få inn inn i et bilde etter at man har fullført en fjerdedel av huset. Man skal også finne diamanter, penger, Mario gjenstander inkludert at man skal få alle rommene i huset til å være lyst.
For å fange et spøkelse så må du holde inne B-knappen for å ha lommelykten av. Når du er rett ved et spøkelse slipper du B-knappen og trykker + holder inne R-knappen mens man snurrer med styrespaken. Har man tålmodighet, så fanger man spøkelse. Hvert spøkelse har visse liv da. Noen har f.eks. 30 liv, noen 40, noen 10 osv. Men når det gjelder portrett spøkelser, så har de 100 liv, så her skal man virkelig ha tålmodighet. Hvis man har spilt dette spillet som en tiåring så er det en ting jeg kan garantere deg.
Du kommer faktisk til å bli redd fordi:

1). alle rommene i huset er mørkt, noe som du helst ikke vil skal være fordi spøkelser dukker opp da fra hvor som helst og du skvetter.
2). Mange av portrettspøkelsene er skumle som f.eks. butleren Shiver. Når du ser han komme mot deg når han er synelig så kan jeg fortelle deg at han kommer til å dukke opp i mange av marerittene dine. Jeg tuller ikke, bare du ser ham så synes du han er skummel. Tenk på det! Har du noen gang gått inn i et hus og den første tingen du ser er en gal butler som kommer i samme retning som deg? Jeg hadde da løpt som gal ut av huset.

Spillet minner meg veldig om filmen "Ghostbusters." Hvorfor? Se filmen så skjønner du hva jeg mener.
Konklusjon: Spillet er bra, men ikke perfekt. Grunnen til det er at etter at man har mekket spillet 1. gang, så kan spille spillet igjen bare speilvendt. Noe som er bortkastet tid, og etter at man mekket speilvendt, så gjentar spillet seg bare om og om igjen, noe som fører til at jeg må dessverre gi spillet 5. Hvis du likte anmeldelsen, gå å prøv spillet (hvis du tør!).

3 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett