onsdag 29. april 2009

Wario World (GCN).


Intro: Wario World er det eneste eventyr-plattform spillet til Wario på Game Cube, men spillet ble tatt godt i mot av folk allikevel. Spillet kom til Europa den 20. Juni 2003.

Historie: Wario oppdager at han har ved en feil funnet en ond sort juvel ved navn "The Black Jewel" som forvandler alle skattene til Wario om til monstre og sender Wario til en annen dimensjon. Skattene stammer fra alle Wario Land spillene som Wario har funnet. Wario finner seg ikke i at The Black Jewel har forvandlet alle skattene til monstre og han drar ut på leting etter alle skattene sine igjen.

Hvordan spillet er: Det man skal gjøre er at du skal gå inn i en rekke verdener og finne skatter, edelstener (som du finner i et bonus level) og en del andre ting som er i de forskjellige verdenene. På slutten av hvert level møter du som vanlig en Boss du må slåss mot og spillet ser du i et 2D og 3D perspektiv. Av og til synes jeg spillet er så fargerik og solfylt at jeg får lyst til kalle dette et slags "Sommer spill."

Min mening om spillet: Spillet synes jeg er litt for kort og er et altfor lett spill, så jeg gir spillet en firer, men det vil ikke si at jeg hater spillet (dette har jeg sagt før i en annen anmeldelse). Ha det gøy med Wario World allikevel selv om det er et kort og lett spill.

tirsdag 28. april 2009

Donkey Kong Country (SNES).


Donkey Kong Country er et av de første eventyr-plattform spillene til Donkey Kong. Spillet kom til Super Nintendo og kom til Europa den 24. November 1994.

Donkey Kong Country starter med at Donkey Kongs bananhaug med over ca. 2000 bananer har blitt stjålet av den onde Krokodillen "King K. Rool." Donkey Kong og hans Venn Diddy Kong drar nå ut for å finne igjen deres stjålne bananhaug. Poenget med spillet er bare å komme til slutten av hver bane uten å dø. Du må underveis fullføre Bonus baner som du bare kommer inn til om du finner en tønne med en diger "B" på. Du må også finne bokstaver i hvert level som staver til slutt "KONG" og du må slå en Boss på slutten av hver bane. Du får underveis muligheten til å spille som noen av Donkey Kongs dyre venner som er Nesehornet Rambi, Sverdfisken Enguarde, Frosken Winky og Strutsen Expresso. Det er 6 verdener i dette spillet, men hver bane har 5 eller 6 leveler i seg og på slutten møter du (som jeg sa i sta) en Boss.

Dette spillet har det også blitt laget en Re-make av på Game Boy Advance (GBA), men da er det mye mer å gjøre. Hvis du heller ikke visste det så er egentlig Donkey Kong Country en re-make av et spill som kom på Game Boy (GB) som heter Donkey Kong Land. Så da betyr det at Donkey Kong Country opprinnelig heter Donkey Kong Land. I Donkey Kong Country på Game Boy Advance er det f.eks. flere bonus leveler, minigames og du må samle på kameraer som har et bilde av en figur fra Donkey Kong Country (Man kan forkorte tittelen til DKC). Spillet synes jeg er OK og er moro å spille, problemet er bare det at jeg synes det blir kjedeligere å spille spillet når du har nesten mekket det og mange av levelene og bossene er veldig vanskelige å fullføre, men spillet skal få allikevel en sekser av meg. Ha det gøy med spillet!

søndag 26. april 2009

Luigi's Mansion (GCN).



Luigi's Mansion er det første spillet til Nintendo Game Cube og har blitt et veldig kjent og et skummelt spill. Spillet kom til Europa den 3. May 2002.

Plott: Luigi har vunnet et herskapshus i en konkurranse som han ikke deltok i (hm. mystisk) Likevel bestemmer han seg for å dra til. Når Luigi først kommer inn er det helt tomt, men etter en kort stund blir han angrepet av et spøkelse, men han blir reddet av en professor ved navn E. Gadd. Luigi får en støvsuger som han trenger for å fange spøkelser med og får opplæring av E. Gadd over hvordan han skal bruke den.

Gameplay: Spillet dreier seg for det meste om å fange spøkelser og portrett spøkelser som du skal få inn inn i et bilde etter at man har fullført en fjerdedel av huset. Man skal også finne diamanter, penger, Mario gjenstander inkludert at man skal få alle rommene i huset til å være lyst.
For å fange et spøkelse så må du holde inne B-knappen for å ha lommelykten av. Når du er rett ved et spøkelse slipper du B-knappen og trykker + holder inne R-knappen mens man snurrer med styrespaken. Har man tålmodighet, så fanger man spøkelse. Hvert spøkelse har visse liv da. Noen har f.eks. 30 liv, noen 40, noen 10 osv. Men når det gjelder portrett spøkelser, så har de 100 liv, så her skal man virkelig ha tålmodighet. Hvis man har spilt dette spillet som en tiåring så er det en ting jeg kan garantere deg.
Du kommer faktisk til å bli redd fordi:

1). alle rommene i huset er mørkt, noe som du helst ikke vil skal være fordi spøkelser dukker opp da fra hvor som helst og du skvetter.
2). Mange av portrettspøkelsene er skumle som f.eks. butleren Shiver. Når du ser han komme mot deg når han er synelig så kan jeg fortelle deg at han kommer til å dukke opp i mange av marerittene dine. Jeg tuller ikke, bare du ser ham så synes du han er skummel. Tenk på det! Har du noen gang gått inn i et hus og den første tingen du ser er en gal butler som kommer i samme retning som deg? Jeg hadde da løpt som gal ut av huset.

Spillet minner meg veldig om filmen "Ghostbusters." Hvorfor? Se filmen så skjønner du hva jeg mener.
Konklusjon: Spillet er bra, men ikke perfekt. Grunnen til det er at etter at man har mekket spillet 1. gang, så kan spille spillet igjen bare speilvendt. Noe som er bortkastet tid, og etter at man mekket speilvendt, så gjentar spillet seg bare om og om igjen, noe som fører til at jeg må dessverre gi spillet 5. Hvis du likte anmeldelsen, gå å prøv spillet (hvis du tør!).

fredag 24. april 2009

Wario Ware Inc: Minigame Mania/ Mega Microgames (GBA).


Wario Ware Inc: Minigame Mania er et av de første Wario Ware spillene i rekken. Den er fra spillkonsollen Game Boy Advance og dette spillet har blitt ganske populær på så kort tid. Spillet kom til Europa den 23. Mai 2003.

Wario Ware Inc: M.M. handler bare om å klare en rekke Minigames, fullføre boss Minigamet i hvert level og slå alle de andre levelene som kommer etter at du har klart et level. Hvert Minigame har tre vanskelighetsgrader og det er lett, middels og vanskelig. Hvert level har en ny kategori som Sport Minigames, Sci-Fi Minigames, Wario Minigames og Nintendo minigames. Wario har to leveler i spillet mens de andre figurene (som er Warios venner) har bare et level hver. Det er tilsammen 213 Minigames i hele spillet og det tar lang tid å fullføre alle Minigamene.

Spillet er faktisk ganske bra og er ganske utfordrene så dette spillet tar tid å mekke. Spillet får en solid femmer og er et spill for deg som liker utfordringer. Hvis du lurer på hvem figurene er på coveret av spillet så prøv spillet så finner du det ut.

torsdag 23. april 2009

SEGAs Historie.



Denne gangen så skal jeg ikke anmelde et spill, men jeg skal snakke litt om SEGA. SEGA er et videospill kompani som i dag lager videospill og selger det til Nintendo, Sony (som lager Play Station) og Microsoft (som lager Xbox), men visste du at de var et videospill kompani som lagde før spillemaskiner og egne videospill til de maskinene? Hvis du ikke visste det så skal jeg nå fortelle deg alt jeg vet om SEGA.

SEGA kom ut med sin første spillemaskin som het "SEGA Master System" som kom ut i 1987 til Europa og kom til USA i 1986. Sega ga ut spill som f.eks. "ROCKY" og "Alex Kidd in miracle world" og "After Burner" osv. Noen år senere kom "SEGA Mega Drive", også bedre kjent som The "SEGA Genesis." SEGA Genesis kom til Europa 30. November 1990. Denne konsollen er i dag kjent som en av de beste noensinne. Hvorfor? Les litt på nett så finner du det ut. Men etter en stund begynte det å bli mye rot for SEGA fordi litt etterpå kom "SEGA CD", men for at du skulle spille på SEGA CD så måtte man koble den sammen med SEGA Genesis. Så hvis du ikke eide SEGA Genesis så kunne man ikke spille noen SEGA CD spill i det hele tatt. SEGA CD kom ut i 1991. Etter at de hadde laget SEGA CD kom det en ny ting som måtte kobles sammen med SEGA Genesis og det var "SEGA 32X." Den kom ut i 1994. Nå begynte SEGA Genesis å se ut som et rot så SEGA sluttet endelig å lage flere spillemaskiner som måtte settes sammen med SEGA Genesis. Så nå oppfant de en ny spillemaskin som het "SEGA Saturn" som var oppkalt etter planeten Saturn, men den gikk bare på trynet fordi spillene var ikke gode og ingen syntes spillemaskinen var noe særlig. Den kom ut i Europa på slutten av 1995 og de hadde egentlig planlagt å oppfinne en annen spillemaskin kalt "SEGA Neptun", men den ble avlyst og aldri laget. SEGA laget også 2 håndholdte konsoller som ikke solgte så bra. Det var SEGA Game Gear og SEGA Nomad. SEGA Nomad var egentlig mer en slags re-make av SEGA Genesis fordi SEGA lagde ikke spill til SEGA Nomad fordi de trodde det var en god ide å lage den slik at man fikk kun spille SEGA Genesis spill og ingen andre spill. Hvis man også skulle få SEGA Nomad til å virke trengte man 6 AA batterier, og man fikk bare spille i ca. 1 og en halv time før batteriene var tømt. SEGA kom da med den siste spillemaskinen sin som het "SEGA Dreamcast". Den var egentlig en ganske god spillemaskin, men det eneste problemet var at folk pirat kopierte spillene og folk var visst mer interessert i Play Station og Nintendo enn Sega. Dette førte til at Sega Dreamcast gikk på trynet etter et par dager. Så SEGA gikk konkurs og de andre kompaniene som hadde samarbeidet med dem tok de pengene de krevde og nå så var de ute av Business, men ikke helt får nå hadde de bare en ting å gjøre og det var bare å lage spill, men de måtte selge spillene sine til Nintendo, Xbox og Play Station. I dag så er Nintendo, Play Station og Xbox som er de eneste videospill kompaniene som krangler mot hverandre om hvem som var best, men før så var det bare Nintendo og SEGA som var mot hverandre.

Vel nå har jeg fortalt deg alt jeg vet om SEGA og hvis du har en av spillemaskinene til SEGA så vil jeg anbefale deg og prøve et par spill for noen av spillene er egentlig ganske gode. Prøv noen av dem sier nå jeg.

onsdag 22. april 2009

Super Mario Kart (SNES).



Super Mario Kart er det første Mario Kart spillet i serien og er fra spillkonsollen Super Nintendo Entertainment System, som er forkortet til SNES. Spillet kom til Europa den 21. Januar 1993.

Spillet har samme mål og mening som Mario Kart 64, men siden Mario Kart 64 er det andre Mario Kart spillet i serien så er det Mario Kart 64 som har samme mål og mening som Super Mario Kart. I dette spillet kan du spille som 8 Mario figurer, og de figurene er Mario, Luigi, Peach, Yoshi, Koopa Troopa, Toad, Donkey Kong Jr. og Bowser. I dette spillet var Wario ikke så populær og Donkey Kong het den gangen Donkey Kong Jr. I dette spillet handler det også om å komme på første plass på alle banene og med alle de fire vanskelighets gradene som er 50cc, 100cc, 150cc og Ekstra (Mirror het det ikke den gangen). Det er 4 cup'er i dette spillet, men det er 5 baner i hver cup så tilsammen er det 20 baner i dette spillet DVS. at i dette spillet er det 4 ekstra baner som var kanskje litt vel mye i dag, men den gang var det akkurat passe.

Grafikken får det til å se ut som et slags tegnefilm racer spill og det er veldig vanskelig og svinge i dette spillet så spillet får en femmer av meg i terningkast.

mandag 20. april 2009

Super Mario Bros. (NES).


Dette spillet er kanskje spill historiens mest kjente videospill noensinne laget. Du kan spille som Mario i dette spillet og du kan spille som Luigi om du velger 2 player mode. Men la oss komme i gang nå. Spillet kom til Europa 15. Mai 1987.

Spillet handler om Mario som har fått høre at Princess Toadstool (Princess Peach het hun ikke da) er kidnappet av Bowser, men her het han King Koopa. Så Mario må nå redde Peach og før han kan finne hun så må han gå gjennom tilsammen 32 leveler i spillet før han kommer til Peach, men før det må du drepe Bowser. Du samler på penger som du får om du hopper på en boks med et spørsmålstegn på, eller at du finner det i lufta. Du må drepe Goomba'er og Koopa Troopa'er i spillet som er egentlig ganske lette å drepe i starten, men utover i spillet så blir dem mer utfordrene å drepe. Jeg har egentlig lurt på ganske lenge hvordan pengene i spillet kan være i lufta, har de en slags anti-gravitasjons kraft eller no'?

Spillet er kjempe bra og jeg annbefaler deg å spille spillet. Dette spillet får en solid sekser og jeg synes levelene er passe vanskelig så det er ikke et vanskelig eller langvarig spill.

Banjo Kazooie (N64).


Banjo Kazooie er et spill fra det britiske kompaniet "RareWare" som har samarbeidet med Nintendo en stund, men er i dag kjøpt opp av Microsoft. I dag så lager de spill til Xbox 360. Spillet kom til Europa 29. Juni 1998.

Spillet starter i "Spiral Mountain" som er et oppdiktet sted der en lat bjørn ved navn Banjo bor. Der bor han sammen med den frekke fuglen Kazooie og de bor et stykke unna den onde heksa Gruntilda Winkybunion (navnet er forkortet til Grunty). Gruntilda kidnapper en dag Banjos søster Tooty som hun skal stjele skjønnheten fra fordi Gruntilda er rett og slett sjalu på Tooty. Banjo må nå gå til Gruntildas leir der han må gå gjennom 9 verdener for å finne 10 puslebrikker som Banjo trenger for å åpne nye verdener med og han må finne 100 gylne noter som han trenger for å komme videre inn i slottet med. Banjo og Kazooie møter på veien mange folk de blir venner med som muldvarpen Bottles og en sjaman ved navn Mumbo Jumbo. Det er 10 pusle brikker i hver bane og det er 100 noter i hver bane også.

Spillenes verdener har veldig rare navn synes jeg, her er et par eksempler:
5. verden: Freezezy Peak
4. verden: Bubblegloop Swamp
7. verden: Mad Monster Mansion
9. verden: Click Clock Wood

Min favoritt bane i dette spillet er den som heter "Treasure Trove Cove." Dette er 2. verden i Banjo og Kazooie og grunnen til at jeg liker den banen er fordi musikken er Ok og banen er kult laget. Den skal være en slags sjørøver øy med alt som er typisk for pirater, strender og alt som er typisk for tropiske ting.
Den banen jeg syns er verst i spillet er den 8. verden som heter "Rusty Bucket Bay". Grunnen til at jeg hater denne banen er fordi det er altfor lett å dø på denne banen og fiendene er ute av kontroll. Dette gjør derfor at 8. verden er veldig vanskelig å fullføre. Rusty Bucket Bay er en bane som bare er en havn med en gigantisk båt som heter Rusty Bucket.

Spillet er bra laget og er et supert spill. Dette spillet fortjener derfor en sekser av meg og er en klassiker. Noe som jeg syns er teit er at tittelen på spillet heter Banjo Kazooie, hvorfor ikke Banjo & Kazooie? Det høres jo ut som Banjos fulle navn og Ikke Kazooies. Det jeg mener er at Kazooie på tittelen da høres ut som Banjos etternavn. Kos deg ellers Med Spillet.

søndag 19. april 2009

Crash Bandicoot: The wrath of Cortex (PS2).


Dette spillet kom på Play Station 2 og er kanskje ikke en av de mest kjente spillene til Crash Bandicoot, men dette spillet er egentlig ganske bra. Spillet kom ut i Europa den 23. November 2001.

Spillet begynner med at du ser Cortex og kompanjongene hans står og prater med den onde masken Uka Uka og foreslår en ny måte om hvordan de skal drepe Crash på. Cortex og Uka Uka kommer da plutselig på at de har en gjeng med fire masker med hver sin kraft. De heter "Elementene." De blir sendt ut i verden og dette skaper kaos for Crash og vennene sine. Crash' venn Aku Aku (som er Uka Ukas vennligere tvilling) finner ut at det er "Elementene" som står bak kaoset og forteller Crash at han må finne et par edelstener rundt i hans verden som er det eneste som kan drepe disse onde maskene/ "Elementene." Crash for også vite at Cortex har laget et nytt monster som heter "Crunch" og Crunch er ikke å spøke med for å si det sånn. Crash må nå gå gjennom verdener og leveler for å finne disse edelstenene som skal være lettere sagt enn gjort. Det du må gjøre er å gå rundt i hvert level å samle på epler som gir deg et ekstra liv når du har samlet 100 stykker, edelstener du trenger og du går i både 2D og 3D perspektiv i dette spillet. Du går i 2D når du skal ta et bonus spill og på noen få baner. Du skal slå Crunch 5 ganger i spillet og de første 4 gangene så får Crunch hjelp av elementene. Du kan også spille som Crash' vennine Coco i dette spillet, men det går ann bare på noen få baner.

Noe jeg misliker sterkt med spillet er at hver gang du skal inn til et nytt level så må spillet på død og liv loade så utrolig lenge. Jeg har tatt tiden på loadingen og det tar ca. 50 sekunder før jeg får spilt noe mer i det hele tatt. Det samme skjer igjen når du skal ut av verdenen når du er ferdig. Dette gjør derfor at spillet får en firer på terningen, men det vil ikke si at jeg hater spillet, det er gøy selv om det tar lang tid for den å loade levelene. Ha det gøy med Crash Bandicoot: the wrath of Cortex! PS: Jeg har hørt at Xbox (ikke 360) skal ha dette spillet og da går loadingen som en lek.

Mario Party 1 (N64).



Mario Party er det første Mario Party spillet i serien og mario party spillene har blitt veldig populære rundt i verden. Mario Party kom ut i europa 9 mars 1999.

Historien begynner med at Mario, Luigi, Peach, Yoshi, Wario og Donkey Kong (D.K.) krangler om hvem som er best. Toad kommer da og tar dem med til et sted som heter Mushroom Village. Der forteller han at de kan finne opp en slags utfordring som gjør at de kan bevise hvem som er best. De går med på det og finner opp Mario Party.

Mario Party er som et brettspill på skjermen, men det som er så spesielt med Mario Party er at det kommer et mini-game etter at alle spillerne har hatt hver sin tur. Du kan velge mellom 6 baner, men du kan få 2 nye baner litt utover i spillet. Du kan dessverre bare velge mellom 6 personer du kan spille som i dette spillet og det er Mario, Luigi, Peach, Yoshi, Wario og Donkey Kong. Det er sånn ca. over 50 mini-spill i dette spillet og her er min personelige top 3 beste mini-games fra dette spillet:
1. Face lift
2. Mushroom Mix-Up
3. Coin Block Blitz
Spillet fortjener en 6- minus av meg fordi problemet med dette spillet er bare det at det finnes noen mini-games der du må snurre på spaken på håndkontrollen din og dette gjør at kontrollen din kan bli ødelagt og det er litt dumt om du skal spille spill som Super Mario 64 og mange andre spill.

lørdag 18. april 2009

Super Mario 64 (N64).



Super Mario 64 er en av de mest kjente spillene gjennom tidene og er et av det store eventyrene til Mario. I dette spillet får du bare spille som Mario og ingen andre (Luigi er ikke en gang med i spillet) og kom til Europa den 1. Mars 1997.

Spillet handler om Mario som har blitt invitert til Princess Peach's slott for at han skal få en hyggelig bursdags feiring. Dessverre blir Peach kidnappet av Bowser og når Mario kommer inn i slottet så sier Bowser til Mario "No one's home. Now scram! Ha ha ha!" . Mario må nå gå gjennom hele slottet og hoppe inn i bilder av verdenene for å få tak i stjerner som han trenger for å komme videre i spillet. Det er 15 verdener i spillet og det er tilsammen 120 stjerner å finne i spillet. Når du har funnet alle så blir en kanon åpnet utenfor slottet som gjør at du kan komme deg til taket på slottet og her møter du Yoshi som forteller deg at spillet er over, men ikke moroa og han gir deg 100 ekstra liv og forsvinner. Den verdenen jeg liker best i spillet er første verden i spillet som heter "Bob-omb Battlefield." Hvorfor? Fordi denne banen er lett å kjenne igjen og fordi den er ganske gøy å være i. Den banen jeg ikke er så fornøyd med i spillet er den som heter "Tick Tock Clock." Grunnen til at jeg misliker denne banen er fordi det er så lett å falle ut + at det er så lite farger i denne banen. Alt ser så grått og kjedelig ut.

I spillet kan Mario forvandle seg til Metal Mario hvis han finner en grønn boks. Hvis Mario finner en rød boks så får han vinger på capsen og kan fly og hvis han finner en blå boks så blir han usynlig og kan gå gjennom vegger (Dette går bare ann på verdenen som heter "Big Boo's Haunted House"). Bowser møter du 3 ganger i spillet og måten du skal ta han på er slik: Først må du løpe bak ham og ta tak i halen hans, så må du snurre ham rundt et par ganger før du slipper ham mot en blå bombe.

Dette spillet synes jeg er verdens beste fordi alt ved spillet synes jeg er perfekt. Verdenes vanskelighetsgrader, bakgrunnsmusikken, gameplayet, nesten alt! Dette spillet vil jeg derfor gi en solid og perfekt 6'er.

fredag 17. april 2009

Galaxian (Arkade).


Galaxian er et skyte spill som ble et veldig populært Arkade spill. Dette spillet kom også på et Xbox spill kalt "Namco Collection." Spillet kom til europa i midten av 80-tallet (Jeg fant ikke datoen dessverre).

Du spiller som en romraket fra NASA eller noe sånt og poenget med spillet er bare å skyte ned alle de 25 små romvesen skipene som er der. Hver gang du har slått alle de 25 skipene så kommer det 25 nye skip og dette fortsetter helt til du dør. Det er bare om å gjøre å få den høyeste scoren i spillet og sette ny high-score.

Spillet er bra fordi du ikke trenger å gjøre noe mer enn å bevege deg fram og tilbake og skyte romvesenene med A-knappen og se hvor mange leveler du kommer til. Kort sagt så er Galaxian et evighetspill. Spillet får en sterk Firer fordi spillet kan av og til virke som om det er litt kjedelig, men spillet er gøy skal jeg si deg. Spillet har hermet litt etter Space Invaders bare at i Galaxian så har du ikke 4 store skjold å gjemme deg bak og du har bare 3 ekstra liv og du dør om du blir truffet 1 gang av et romvesen. Men spillet er ellers ganske bra.

Conker's Bad Fur Day (N64).


Conker's Bad Fur Day er et av de siste Nintendo 64 spillene som ble laget før Nintendo Game Cube kom på markedet. Spillet handler om ekornet Conker og dette er et spill som bare er for folk over 17, ikke under. Spillet kom ut i europa 6. April 2001 og er et 1 player spill og multiplayer spill.

Spillet begynner med at du ser Conker i en trone og du lurer kanskje på hvordan Conker ble konge. Det får du vite når du har klart spillet. Nå får du se en kort film som begynner med at Conker ringer til kjæresten sin Berri. Han forteller at han blir sen, men han ender med å bli full og går til et sted han aldri har vært før. Stedet han har kommet til er et sted som er bygget opp av forskjellige kjente filmer som Matrix, Terminator, Jaws og Bram Stoker's Dracula. Når kort filmen er ferdig har du havnet inni en gigantisk stubbe og nå kan du endelig begynne å spille. Poenget for Conker i dette spillet er å komme seg helskinnet hjem. I den ene delen av spillet så spiller du på dagtid og når du har kommet litt utover i spillet så er det natt. Når det er natt så er spillet skummelt som bare det. Det er Zombier som er animert så bra at du faktisk blir redd for dem og når du kommer til en krigs verden som er sammensatt av krigsfilmer, så bykser det opp fiender bak kasser eller i taket som skremmer deg litt, men ikke mye. Noen av bossene i dette spillet er film parodierte som f.eks. Count Conkula/Batula som dukker opp når du kommer til skrekk verdenen og det er en boss som heter Haybot som er parodiert som the Terminator. I multiplayer mode så kan du velge enten om du vil kjøre om kapp med vennene dine eller om du vil gå rundt å skyte dem i "War."

Spillet er ganske bra og voldelig, men siste boss er parodiert med måten hvordan du skal ta Bowser på i Super Mario 64, så det virker på meg som om de var tom for ideer akkurat der. Bare så du vet det så er spillet parodiert med over ca. over 20 filmer tilsammen og kanskje mer om du ser ekstra nøye. Jeg gir Conker's Bad Fur Day 6-. Det som gjør spillet så bra er at det føles ut som å se på en veldig lang film som du for oppleve og være med i. Jeg liker det! Det finnes en ny versjon av spillet på Xbox som heter Conker live and reloaded, men det er nesten akkurat som Conker's Bad Fur Day bare med bedre grafikk og lyd, men det forandrer ikke saken og Zombiene er ikke så skumle og det hadde vært kult om de lagde en oppfølger til Conker's Bad Fur Day og ikke en ny versjon av det.

torsdag 16. april 2009

Mario kart 64 (N64).



Mario kart 64 er et Nintendo spill som ble gitt ut på spillkonsollen Nintendo 64 (det tror jeg du vet allerede når jeg skriver N64). Spillet ble gitt ut i Europa i 1997 den 24 Juni.

Spillet har bare et simpelt mål: å fullføre og komme på første plass på alle banene i spillet. Du kan velge mellom 8 Mario figurer og det er bare Mario, Luigi, Peach, Toad, Yoshi, Donkey Kong, Wario og Bowser. Spillet har tilsammen 4 cup'er og hver cup har 4 baner hver. Tilsammen er det bare 16 baner i hele spillet. Spillet fullfører du når du har klart alle vanskelighetsgradene som er 50cc først, så 100cc, så 150cc og den siste vanskelighetsgraden som heter Mirror/Ekstra får du bare når du har fullført alle de andre vanskelighetsgradene.

Mario Kart 64 er det andre Mario kart spillet som ble laget (Super Mario kart til SNES/Super Nintendo er det første spillet i Mario kart serien) og dette spillet er faktisk ganske bra. Min personelige favorittbane er den som heter "Frappe Snowland." Hvorfor? Fordi den er ikke er så vanskelig å kjøre på og den har en fin bakgrunnsmusikk, men det mest irriterende med denne banen er at det er snømenn på svingene og noen steder på veien.
Den verste banen jeg har spilt på dette spillet er den som heter "Toad's Turnpike." Grunnen til at jeg hater denne banen er fordi når du spiller denne banen på mirror så kjører bilene mot deg og etter du har blitt kjørt over av en bil, så kommer det en ny en rett bak den andre bilen du har blitt kjørt over av som bare venter på å få kjørt over deg, noe som gjør at du ikke kommer noen vei i det hele tatt.
Noe som jeg syns er rart med spillet er at du ikke får eller mekker en ny person som du kan spille som fordi det er en bane som heter "Koopa Troopa Beach" og da høres det ut som om du kan få spille som Koopa Troopa i spillet, men nei. Nintendo hadde visst ikke planlagt det i det hele tatt.

Selv om spillet er bra så er det noen ting som irriterer meg. F.eks. bilene i dette spillet kjører for fort, noe som fører til at du kræsjer i gjerder ofte eller at du faller ut av banen. En annen ting er å når du skal bråsvinge. For å bråsvinge i spillet så må du holde inne R-knappen og du skal samtidig vippe spaken fra venstre til høyre bare for å få en ekstra boost. Spillet får derfor karakter 6- fordi spillet har litt ubalanse, men bakgrunnsmusikken er veldig underholdene å høre på.

onsdag 15. april 2009

Croc: Legend of the gobbos (PS1).


Croc er et Play Station spill som stammer fra spillkonsollen "Play Station 1." Den ble gitt ut først i Oktober 1997 til Europa og har blitt et bra og hjemmekoselig spill for barn og unge.
Spillet handler om Krokodillen Croc som er alltid klar for et eventyr og redde Gobbo'er.

Spillet begynner med at Croc kommer i land med en vugge til Gobbo Island. Her blir han tatt godt imot av Kong Gobbo og folket hans. Gobbo'er er et veldig rart folkeslag fordi de er bare en gjeng oransje pelsdotter som har bare øyner, bein og armer, men ingen munn eller nese. Men nå tilbake til Croc. Croc blir nå oppdratt godt av kongen. Kongen lærer ham og gå, snakke, hoppe, sparke, tackle og angripe. Når Croc er blitt litt eldre blir King Gobbo og folket kidnappet av det onde monsteret kalt Baron Dante, et stort grønt øgle monster som kidnapper kongen av en eller annen grunn. Grunnen kan jo være hva som helst, han kan jo være for eksempel sur på kongen fordi de en gang spilte poker og Baron Dante tapte mot Kong Gobbo og vil hevne seg, eller andre sprøe grunner du kan finne på om disse 2 mektige folka.
Uansett så må jo nå Croc redde folket som oppdra han så bra, men det skal være lettere sagt enn gjort fordi Croc må gjennom en haug med leveler og verdener og finne Gobbo'er, diamanter og andre små ting på veien. Hvert level har en koselig bakgrunnsmusikk og hvert level blir mer og mer utfordrene ettersom du kommer utover i spillet. Hvert level slutter med at du må slå på en gongong med bildet av en gul fugl på, eller du kan velge å gå inn i en stor rød dør med bilde av fem diamanter med kun en farge hver. Den ene diamanten er rød, en annen blå, en annen gul, en annen grønn og den siste er lilla. Disse kan være gjemt bak steiner, være på små øyer eller de kan være gjemt i vanlige hvite diamanter. Du får alltid en spesial pris hver gang du klarer et bonus level og det er alltid et nytt bonus level i hvert level.

Det er dessverre bare 4 store verdener og en hemmilig verden i dette spillet, men det er alltid 8 levler i hver verden (i den hemmelige er det bare 5 levler) som kan deles opp slik: 1 verden-level 1, 1 verden-level 2 osv. Den første verdenen heter "Gobbo Island", den neste vet jeg ikke hva heter fordi folka som lagde dette spillet ikke har giddet og gi navn til de 4 verdenene i spillet (det stemmer, jeg fant bare på hva første verden heter), men du kan bare finne opp hva verdenene heter fordi jeg tror ikke de folka som lagde spillet bryr seg om hva du kaller verdenene. Andre verden er ihvertfall en snøverden med fjell og is og alt det som trengs for å lage en vinter bane. Her er bakgrunnsmusikken fylt med litt julestemning og vinterglede. Tredje verden er en ørken verden med arabisk og egyptisk musikk hvor hen du går. Fjerde verden er Baron Dantes Slott eller festning og her er det veldig vanskelige levler skal jeg si deg, Dem er nærmest umulige, men med litt trening klarer du alle så lett som bare det og møter Baron Dante som er siste boss i dette spillet. Hvis du tror det så er det feil fordi den hemmelige siste bossen er en krystalisert versjon av Baron Dante som bare kan bli drept hvis du slår på alle de 4 gongongene samtidig som er på denne bossbanen. Det er tilsammen 9 bosser i dette spillet, 2 i hver verden og 1 i den hemmelige.


Dette spillet er veldig bra og er ganske fantasifull. Det finnes også en oppfølger som heter Croc 2, men det spillet har jeg ikke. Spillet er også mulig å lagre, men da trenger du et memory card, hvis du ikke har det, så finnes det en kode til hvert level som du får vite om mens du spiller. Du må bare velge "cheats" mens du spiller.
Spillet får terningkast 5 fordi Croc glir når han løper og det gjør at det er litt vanskelig å spille, men ellers er det lett å spille spillet. PS: Dette spillet finnes også på SEGA Saturn. Kos deg med spillet om du har det!