fredag 23. oktober 2009

Galaga '88 (Arkade).


Galaga '88 er oppfølgeren til Galaga. Dette spillet kom ut i 1987/88. Er ikke det bare rart å kalle et spill for noe som kom ut det året? Jeg mener forestill deg om vi skulle kalle alle videospill for året det kom ut i. F.eks. hva om vi kalte Super Mario 64 for Super Mario 64 1996/97. Eller hva med Donkey Kong Country 2 1995. Er du ikke enig? Men nå tilbake om spillet.

Gameplay: Galaga '88 har samme mål som Galaga, og det er å skyte vekk alle romvesnene på skjermen. "Nothing more, nothing less" (Sitat fra Conker's Bad Fur Day). Det som er så nytt med spillet er at det er litt flere romvesner enn 25 (nå er det ca. 30 eller no'), det er ikke bare insekter, men også ballong lignende romvesner og i hvert level så er det alltid en ny bakgrunn isteden for den samme kjedelige hele tiden. Grafikken i dette spillet er også forbedret. Den har nemlig gått fra 8-bit til 16-bit, noe som jeg synes er en bedre fordi nå er det er litt flere farger enn det var i Galaga (var sikkert 10-12 farger i 8-bit).
Spillets mål er bare å få den høyeste high-scoren og hvis du blir truffet 1 gang så mister man et liv. Mister man alle de 3 livene, så er man dø. Men en annen ting som er litt bedre er at man kan velge om man vil starte spillet med enten 1 fly eller med 2. Med 2 så blir levelen litt lettere, men da har man bare 2 liv. Mister du de så må man starte på nytt igjen.

Konklusjon: Dette spillet er bedre enn Galaga fordi her så er grafikken bedre, det er lettere å skyte romvesnene og spillet er like klassisk som de andre arkade spillene som jeg har spilt. Prøv spillet fordi du kommer til å få det gøy. PS: spillet finnes på et Xbox(ikke 360)spill som heter "Namco Collection" (skal anmelde det), og der man kan få muligheten til å spille 14 Namco Arkade spill og en av dem er Galaga '88. Der kan man prøve spillet.
Karakter: 5

1 kommentar:

  1. Enig i karakteren. Jeg likte dette spilet bedre enn de andre skytespillene fra verdensrommet, som for eksempel Space Invaders. Fint at du tipser om hvor spillet finnes - det gjør at det er mulig å prøve det for dem som likte anmeldelsen din. Det gjorde jeg!

    SvarSlett