fredag 9. oktober 2009

Diddy Kong Racing (N64) og Diddy Kong Racing DS (DS).



Hvor skal jeg begynne? Vel dette er et spill som er laget av Rare Ware med noen kjente Rare Ware figurer som Banjo, Diddy, Conker osv. Spillet er også en blanding av et eventyr spill og Mario Kart. Det hørtes ut som en god ide og ha et eventyr, racing spill, men egentlig så er det et spill som du ikke helt kan forvente mye av. Diddy Kong Racing heter spillet og kom til Europa den 21. November 1997.

Plot: Der er som Mario Kart kan man si fordi du skal velge deg en person og kjøre om kapp mot vennene dine eller computerne. Det er så klart om å gjøre å komme på første plass i alle baner osv. Men en ting som er originalt med spillet er at du kan få velge om du vil kjøre bil, fly eller båter på noen baner. Det er så klart plott i multiplayer mode. I Adventure mode (1 player) så skal man kjøre om kapp mot computerne og komme på første plass. For hver bane du fullfører så får du en fargerik ballong som du trenger for å 1). unlocke flere baner, og 2). bruke dem for å slå en ond kjempe gris ved navn Wizpig som har tatt over Timber's Island. Før du måter Wizpig så man komme på første plass i alle baner og slå noen bosser som f.eks. Blubber the Octopus osv.

Gameplay: Du gasser med A, bruker items med Z og styrer med joysticken, B bremser og R sladder. Man kan få spille som tilsammen 10 Rare Ware personer og det er tilsammen 20 baner i spillet. Grunnen til at jeg ikke synes spillet er helt topp er fordi bakgrunnsmusikken er irriterende, banene er kjedelige, bilen din sklir ut av banen hele tiden, båten kommer ofte på land og svinger for mye og flyet du krasjer altfor ofte i vegger fordi kontrollen i spillet føles så glatt ut. Med andre ord: kontrollen er for følsom. En ting som er gøy med spillet er at itemene er faktisk ganske oppfinnsomme, de irriterer deg liksom på en morsom måte. Min favoritt bane i dette spillet er den som heter Walrus Cove fordi det er den eneste bannen med en loop og fordi jeg synes denikke er så ille å kjøre i.

Konklusjon: Spillet er greit nok, men den er ikke genial. Spillet finnes t.o.m på DS og la meg fortelle deg med en gang at DS versjonen er det nøyaktige samme spillet. Det er bare noen få ting i det som er nytt, men ellers er DS versjonen bare dårlig (PS: DS versjonen kom til Europa den 20. April 2007). Du bør nok prøve Diddy Kong Racing (N64) bare 2-3 ganger, men etter det, pakk den vekk noen år. Karakter til N64 versjonen: 3-. Karakter til DS versjonen: 2

1 kommentar:

  1. Enig i karakteren(e). Bilkjøringsspill er blant mine favoritter, men Diddy Kong Racing er blant de dårligste i sjangeren. Tror ikke jeg kommer til å spille det igjen.

    SvarSlett