søndag 18. oktober 2009

Donald Duck: Quack Attack (N64).



Også bedre kjent som Goin' Quackers i USA. Donald Duck: Quack Attack er et av Disney og Ubisoft's videospill som kom på N64, Play Station osv. I dag skal anmeldelsen handle om Donald Duck og spillet kom til Europa den 6. Desember 2000.

Plot: Dolly har blitt kidnappet av den onde trollmannen Merlock (fra Duck Tales) pga. Dollys nyskjerrighet når hun finner ut om en mystisk maskin som Merlock har bygget for å ta over verden. Når Donald og Anton får høre det løper Anton inn i en portal som Petter Smart har bygget. Donald kan ikke dra til Merlock's skjulested fordi Petter Smart forteller Donald at portalen ikke har nok kraft pga. at Anton tappet ut den siste kraften til portalen. Smart forteller at den eneste måten å få nok kraft på er å dra til de høyeste punktene i Duckie Mountain, Duckburg og Magicas Herregård. Donald aksepterer og nå kan spillet begynne.

Gameplay: Målet med spillet er å komme seg til slutten av hvert level i hver verden uten å dø. Det er 4 leveler i hver verden, men det er bare 4 verdener i spillet, noe som gjør at spillet er egentlig ganske kort. På veien må man samle 3 leker i hvert level som man skal gi til Ole, Dole og Doffen + en 1 fjerdedels Boss-brikke som man trenger for å lage en Boss portal slikat man skal beseire bossen. Bossene i spillet er kjente Donald figurer som lederen fra B-gjengen (176-167), Magica, Merlock (siste boss) og en kylling (første boss) som jeg aldri har hørt om.

Man spiller som Donald så klart. Det som er så gøy med å være Donald er at han gjør ganske mange morsomme ting i spillet. F.eks. hvis du står stille så vil du se at Donald sovner, drømmer om Dolly, han tror det er ekte å kysser tenke boblen over seg. En annen ting er at han går berserk om du blir truffet en gang. Blir du truffet to ganger så er man dø.
Noe som gjør at spillet er bra er at levelene er designet bra, bossene er oppfinnsomme og det er bare 4 verdener i spillet (fortalte det i stad) noe som gjør at spillet er kort og lett å mekke. De 4 verdene er Duckie Mountain, Duckburg, Magicas Herregård og Merlock's Secret Temple. Min favoritt verden er Magicas Herregård.

Det som jeg synes er litt dumt med spillet er at av og til kan man lett hoppe feil, at spillet ikke reagerer alltid når du slår og hvis spaken er ødelagt, så kan det bli et problem å spille spillet fordi da går du veldig sakte og at spillet blir altfor vanskelig.
Konklusjon: Spillet er bra laget, bakgrunnsmusikken er passe bra, men spillet kan bli nesten umulig å spille når spaken på kontrollen blir ødelagt. Jeg har hørt at Play Station 1 versjonen er bedre, men du må huske at hvis jeg ikke har spillet, så kan jeg ikke anmelde det. Donald Duck: Quack Attack's Karakter: 4

2 kommentarer:

  1. En rettferdig dom.

    Forresten så er "Duckburg" Andebys engelske navn.

    SvarSlett
  2. Har ikke spilt spillet, så jeg kan ikke vurdere karakteren. Spill fra Disney er ofte ikke så bra som tegneseriene eller filmene fra selskapet, og derfor blir jeg sjelden fristet til å prøve dem. Fin anmeldelse, nok en gang!

    SvarSlett