mandag 7. september 2009

Litt om Ice Climbers og spillet "Ice Climber" (NES).



På 80-tallet fantes det allerede en del kjente Nintendo figurer. Vi hadde Mario, Luigi, Link, Zelda osv. Plutselig i 1986 dukket det opp 2 nye figurer som het "Ice Climbers." Ice climbers var kanskje ikke så like kjente som Mario, Pac-man og Lara Croft, men det spillet Ice Climbers dukket opp i, var faktisk ikke så dårlig. Spillet heter "Ice Climber" (het det pga. du bare kunne spille som 1 is klatrer om gangen) og kom til Europa den 1. Septemder 1986.

Gameplay: Spillet har et veldig enkelt mål, og det er å komme seg til toppen før tiden renner ut/ du blir drept av en fiende eller at du faller ned. På veien opp så møter du en del hindringer. Den første hindringen i spillet er et tak, og da spør du deg selv: Hvordan kommer jeg meg fordi taket? Svar: Du bare hopper opp med A-knappen fordi mens du hopper, så kommer det frem en hammer som du kan bruke til å slå fiender/ knuse hindringer. Når du kommer deg til toppen av hver bane så må du hoppe opp mot en stor rød fugl so holder en frukt/ en grønnsak. For at du skal fullføre levelet så må du hoppe opp på fuglen. Det går ann å spille 2-player, men man kan bare spille 1 om gangen som jeg sa i stad. Fiendene i spillet er sånne is figurer som f.eks. en isbjørn, et lite snø monster, rosa fugler og en blå dinosaur. For å drepe de så kan du enten slå nedover med B-knappen eller hoppe på dem (fungerer bare på de som flyr).
Det er egentlig ikke så mye å si om spillet bortsett fra at det går fra level 1-32 så da er spillet vært å skjekke ut.

Egentlig så tror jeg ikke det finnes noen flere spill om Ice Climbers bortsett fra at de har vært med i både Super Samsh Bros. Melee og Super Samsh Bros. Brawl. Det er egentlig alt jeg vet om dem. Var dette spillet bra? Ja. Beste spill noensinne? Nei, fordi dette er nok et sånt spill der du mister et liv om du blir truffet kun 1 gang og for å være ærlig så blir ikke jeg helt happy når jeg oppdager at man bare kan bli skadet 1 gang.
Karakter: 4

1 kommentar:

  1. Kjempefin anmeldelse, som alltid! Bildene dine illustrerer et generelt poeng fra spillene på 80-tallet: I reklamen og på pakkene var figurene skikkelig tegnet i 3D, men i spillet så de ut som åtte legobiter satt sammen i en klump. Det gjorde ikke så mye, for i fantasien så de jo ekte ut. Tenk bare på at vi trodde vi spilte tennis da vi spilte Pong!

    SvarSlett