onsdag 23. september 2009

Donkey Kong Country 3: Dixie Kong's Double Trouble (SNES).



Donkey Kong Country 3 er det siste Donkey Kong Country spillet i serien. Spillet er bra, men når dette spillet kom, så hadde de fleste begynt å bli ganske lei Donkey Kong Country (litt enig skal jeg være ærlig). Men la oss nå komme i gang og anmelde dette spillet. Spillet kom til Europa den 19. Desember 1996.

Plot: Både Donkey Kong og Diddy Kong er blitt kidnappet av en ond robot ved navn KAOS, som egentlig er styrt av K. Rool (som i dette spillet heter Baron K. Roolenstein, og er forkledd som Dr. Frankenstein). Denne gangen er det opp til Dixie Kong å redde hennes venner. Som en erstatning for Diddy Kong så får Dixie Kong hjelp av hennes barnslige fetter ved navn Kiddy Kong (som jeg aldri har sett i noen flere spill utenom denne).

Gameplay: Spillet har samme plot som 1'ern og 2'ern. Du skal bare komme deg til slutten av hvert level og slå en boss på slutten av hver verden. Man skal også finne bananer, svære DK mynter og fullføre bonusbaner for å kunne komme et skritt videre i spillet også, så her er det ingen unnasluntring. Det som gjør at spillet ikke er helt topp er at den ikke helt har samme sjarm som DKC 1 og 2, og fordi spillet ikke har de samme gjenkjennilige fiendene som vi ser i DKC 1 og i DKC 2. Pluss at banene er ganske så kjedelige å være i, det skjer liksom aldri noe gøy i de. Min favoritt bane i dette spillet er den som heter Lake Orangatanga fordi det er det eneste stedet jeg syntes var ganske gøy å være i.

Jeg likte spillet, men jeg har gått lei av DKC nå. Dessuten så finnes det ikke noen flere Donkey Kong Country spill, så man kan si at jeg egentlig er ferdig med DKC trilogien. Donkey Kong Country 3's Karakter: 4

fredag 18. september 2009

Mario Power Tennis (GCN).



Du vet sikkert allerede at Mario har spilt Baseball, kjørt Go-Karts og spilt Golf, men visste du at han også spiller Tennis? Det er i hvertfall hva anmeldelsen skal handle om i dag. Spillet heter Mario Power* Tennis og kom til Europa den 25. Februar 2005.
*Hvorfor "Power" til tittelen? Hva er det som er så "Power" med spillet?

Gameplay: Spillet er for det meste som vanlig Tennis, men man får et valg mellom Mario figurer som f.eks. Mario, Diddy Kong, Boo, Waluigi, Yoshi osv. Det er bare om å gjøre og få flere poeng enn motstanderen, slå ballen fram og tilbake, holde den i spill så lenge du kan osv. Du beveger deg med joysticken og skyter med A-knappen/X-knappen. Selv om spillet ser ut som vanlig tennis, så er det egentlig ikke det fordi her så har alle spillerne en type "spesialangrep" hver. Hvordan gjør man spesialangrepene sine? For å gjøre det så holder du inne R-knappen mens du trykker inn A-knappen for å slå ballen eller så kan man også bruke spesialslaget ved å trykke inn X-knappen også. Det er 2 forskjellige spesialangrep. Den ene kan man bruke om du står ved ballen for å gjøre et spesialslag. Den andre kan man bruke om du ikke når ballen i tide.

Spillet er kjempebra, men det er en ting som irriterer meg litt og det er at av og til så reagerer ikke spillet på når du skal slå eller når du bruker spesialangrepet. Det eneste hintet jeg kan gi deg da er at du trykker på A/X-knappen en del ganger fordi da reagerer den litt bedre og du kan få sterkere slag. Det finnes en re-make av dette spillet på Wii, men det er ikke verdt å kjøpe den fordi den er jo det nøyaktige samme spillet. Den eneste forskjellen der er at du spiller med Wii remote kontrollen isteden for Game Cube kontrollen.
Karakter: 5

mandag 14. september 2009

Pinball (NES).



Når det gjelder NES, hvilket spill husker du best? Super Mario Bros, Legend of Zelda eller Wrecking Crew. Det spillet jeg husker litt av er et spill som heter "Pinball." Pinball? Høres ikke det ut som et kjedelig navn til et videospill? Jeg var litt skeptisk selv, men da jeg spilte spillet, så ble jeg ikke så skuffet allikevel. Spillet jeg skal anmelde heter "Pinball" (NES) og kom til Europa den 9. Januar 1986.

Det man skal gjøre er akkurat som i vanlig pinball. Du skyter ut og prøver å holde ballen i spill så lenge du kan og prøver å få en god high-score. Det er egentlig ikke så mye å si om spillet bortsett fra at både Mario og Olivia (fra Skipper'n) er med i spillet. Hvor og når dukker de opp? Om du får ballen i et spesielt hull, så kommer du til en bonusbane der du flytter på Mario og prøver å få tak i så mange poeng så mulig før ballen bare triller ut/at du gjør en feil.
Gameplay: Du beveger den ene flipperen med A-knappen for å kontrollere venstre flipper og den andre flipperen med høyre (på D-paden). For å få poeng må du skyte på blinker, kort og bumpere. Om du misser ballen 3 ganger, så er det Game Over.

Spillet er bra, men jeg ble lei etter et par ganger, så alt jeg kan si er "du bør prøve det, men helst ikke spill spillet så ofte." Karakter: 4

fredag 11. september 2009

Mario Party 3 (N64).



Mario Party 3 er det siste spillet som kom til Nintendo 64 så dette blir en litt spesiell anmeldelse. Spillet er oppfølgeren til Mario Party 1 og 2 og kom til Europa den 16. Januar 2002.

Gameplay: Det er om å gjøre å få tak i flere stjerner før dine motstandere gjør det. Spillet har 6 nye spillebrett å spille på, og det finnes flere nye mini-games å spille. Spillet ser ganske likt ut de andre, men her så kan du 1). samle opp til 3 items isteden for 1 og 2). Spille som 2 nye personer. De personene er Waluigi (Fra Mario Tennis 64) og Daisy (fra Super Mario Land), noe som gjør at du har et valg mellom 8 personer isteden for 6.

Spillet er gøy, men det som irriterer meg i spillet er dette: Om du lander på et Game Guy felt, så må man gi fra seg alle pengene og være med på et tåpelig gambling spill som f.eks. gjett hvilken Chain Chomp som kommer til å spise mest eller gjett hvor ballen kommer til å lande. Grunnen til at jeg misliker dette er fordi om du gjør den minste feil, så får du null og niks tilbake, så det er som om spillet bare ler av deg grundig, liksom "HA HA. Du tapte!"

Mitt favoritt brett i spillet er den som heter "Waluigi's Island" fordi her skjer det så mye rart som aldri er blitt gjort før i et Mario Party brett. Det er f.eks. et sted der du går rundt i ring og bare håper på å ikke utløse en bombe for ellers så mister man alle pengene om du lander på feil felt, og jeg liker den delen der du skal gjette på hvilken todelt vei du skal gå på fordi hvis man velger feil, så må man tilbake til start. Dette brettet skulle da heller blitt kalt "Waluigi's Traps of doom Island" fordi det skjer så mange ting du ikke vil skal skje. Når du spiller dette brettet så er det liksom bare å krysse fingrene dine å håpe på det beste.
Her er min top 4 liste av de mini-gamene jeg liker best:
1) Messy Memory
2) Picture Imperfect

3) Locked Out

4) Merry-go-chomp



Dette spillet er et av de beste spillene jeg har noen gang i hele mitt liv. Jeg blir aldri lei av spillet og jeg kan anbefale deg å prøve spillet med en gang fordi dette spillet er en klassiker. Karakter: Sterk 6'er

torsdag 10. september 2009

Pac-Man (Arkade).


Når det gjelder videospillfigurer, hvem er den første du tenker på? Mario, DK, Lara Croft, Waluigi eller kanskje Snake? Hvis jeg var deg ville jeg nok tenkt på Pac-Man. Hvorfor? Fordi han er en av de mest gjenkjennilige videospillfigurerene gjennom tidene. Pac-Man dukket opp i 1980 og etter sitt første spill (Pac-Man) så har det blitt laget mange spill med han i hovedrollen. I dag skal jeg anmelde Pac-Man arkade spillet så nå er det mye å glede seg til. Når spillet kom: 1980.

Gameplay: I Pac-Man så skal du gå gjennom en labyrint å samle opp hvite prikker som jeg synes ligner på marshmallows. Etter at du har fått samlet opp alle så går du videre til neste level. Mens du prøver å gjøre dette, så blir du forfulgt av de fire kjente 4 spøkelsene ved navn Inky, Pinky, Binky og Clyde (Pinky er den rosa'et, Inky den turkise, Binky den røde og Clyde den oransje). Om du blir truffet av disse bare 1 gang, så dør Pac-Man ved at han svelger over seg selv. Du har heldigvis ekstra, men dør du 3 ganger så er det Game Over. Man kan få tak i flere ekstra liv om du får tak i 10000 poeng. Hvordan får du poeng? Ved å samle opp marshmallows så får du 10 poeng for hver. Du kan også plukke frukt og kaker som dukker opp av og til. Samler du inn disse så får du 200 poeng for hver mat type du eter.
Hvis du skal ha noen sjanse til å forsvare deg selv fra Inky, Binky, Pinky og Clyde, så må man samle opp en stor hvit kule. Denne kulen gjør deg sterkere og du kan prøve å spise opp en av spøkelsene, noe som gjør at du får en del poeng. Spillets mål er bare om å gjøre å slå high-scoren. Om du får Game Over så kan du prøve å se om du kan få en bedre high-score så det er ikke så mye å si om dette spillet.

Det er noen ting som irriterer meg med spillet. Det ene er at av og til så ganger alle spøkelsene opp mot deg og sperrer deg inne, noe som for deg til å tro at spillet jukser og vil ikke at du skal få en high-score. Den andre tingen som irriterer meg er at om du spiller dette på Xbox-arcade, så reagerer ikke alltid D-paden helt om hvor du skal fordi den går helt 360 om du prøver å gå til f.eks. høyre eller venstre. Jeg anbefaler da at du prøver arkademaskin varianten isteden for Xbox-arkade varianten.

Konklusjon: Jeg likte spillet, men jeg synes den har fått mer enn nok ros som det holder. Det er et bra spill, men man blir lei etter et par ganger. Karakter: 5-

mandag 7. september 2009

Litt om Ice Climbers og spillet "Ice Climber" (NES).



På 80-tallet fantes det allerede en del kjente Nintendo figurer. Vi hadde Mario, Luigi, Link, Zelda osv. Plutselig i 1986 dukket det opp 2 nye figurer som het "Ice Climbers." Ice climbers var kanskje ikke så like kjente som Mario, Pac-man og Lara Croft, men det spillet Ice Climbers dukket opp i, var faktisk ikke så dårlig. Spillet heter "Ice Climber" (het det pga. du bare kunne spille som 1 is klatrer om gangen) og kom til Europa den 1. Septemder 1986.

Gameplay: Spillet har et veldig enkelt mål, og det er å komme seg til toppen før tiden renner ut/ du blir drept av en fiende eller at du faller ned. På veien opp så møter du en del hindringer. Den første hindringen i spillet er et tak, og da spør du deg selv: Hvordan kommer jeg meg fordi taket? Svar: Du bare hopper opp med A-knappen fordi mens du hopper, så kommer det frem en hammer som du kan bruke til å slå fiender/ knuse hindringer. Når du kommer deg til toppen av hver bane så må du hoppe opp mot en stor rød fugl so holder en frukt/ en grønnsak. For at du skal fullføre levelet så må du hoppe opp på fuglen. Det går ann å spille 2-player, men man kan bare spille 1 om gangen som jeg sa i stad. Fiendene i spillet er sånne is figurer som f.eks. en isbjørn, et lite snø monster, rosa fugler og en blå dinosaur. For å drepe de så kan du enten slå nedover med B-knappen eller hoppe på dem (fungerer bare på de som flyr).
Det er egentlig ikke så mye å si om spillet bortsett fra at det går fra level 1-32 så da er spillet vært å skjekke ut.

Egentlig så tror jeg ikke det finnes noen flere spill om Ice Climbers bortsett fra at de har vært med i både Super Samsh Bros. Melee og Super Samsh Bros. Brawl. Det er egentlig alt jeg vet om dem. Var dette spillet bra? Ja. Beste spill noensinne? Nei, fordi dette er nok et sånt spill der du mister et liv om du blir truffet kun 1 gang og for å være ærlig så blir ikke jeg helt happy når jeg oppdager at man bare kan bli skadet 1 gang.
Karakter: 4

fredag 4. september 2009

Grand Theft Auto: San Andreas (PS2).


Som vi alle vet ble GTA (Grand Theft Auto) serien en stor suksess. Etter GTA: Vice City, ville fansen ha mer. Til Rockstars (skaperne av serien) store overraskelse ble GTA: San Andreas en kjempesuksess. Jeg har spilt spillet en stund nå og jeg synes det er på tide å si hva jeg syntes om spillet. Spillet kom til Europa den 29. Oktober 2004.

I spillet så får du et valg om hva du kan gjøre. Du kan A). Fullføre spillet ved å gjøre haugevis med oppdrag, eller B). gå rundt å ha det gøy i byen. F.eks. gjøre kule stunts, skyte politi, gangstere, folk, kjøre tank eller jetpack, stjele tog eller alt annet du kan komme på når du spiller GTA. Skal jeg være ærlig så har jeg det mest gøy når jeg går rundt byen å er en drapsmaskin isteden for å gjøre lange kjedelige oppdrag. Når det gjelder oppdrag så har jeg gjort en del av dem. Jeg har f.eks hjulpet en fyr ved navn CJ med å drepe noen gangstere for han, og jeg har hjulpet en del mafiaer med ting og tang.

Det finnes en del koder til spillet, men for å finne det ut så man man gå på nettet for å finne det ut. Men hvorfor gjøre det? Jeg kan gi deg 3 veldig gode koder her å nå: Jetpack: venstre, høyre, L1, L2, R1, R2, opp, ned, venstre høyre. Liv kode: R1, R2, L1, X, venstre, ned, høyre, opp, venstre, ned, høyre, opp. Våpen: R1, R2, L1, R2, venstre, ned, høyre, opp, venstre, ned, høyre, opp (retningene som sier venstre, ned, opp og høyre må bli gjort på D-paden).

Konklusjon: Du bare må prøve dette spillet fordi det er gøy, voldelig og fordi dette spillet kan jeg anbefale til de som liker litt vold og skyting.
Visste du forresten at dette spillet er blitt kåret som et av de beste videospillene noensinne av Gamtrailers.com?
Karakter: 6

tirsdag 1. september 2009

Mario Bros. Arcade (Arkade).


Det stemmer. Jeg skal anmelde enda et arkade spill som jeg har spilt, men etter denne så lover jeg deg at jeg skal anmelde et spill som ikke er et arkade spill. Dette spillet kom ut i 1983. Hvilket betyr at dette spillet kom 2 år etter Donkey Kong Arcade.

Gameplay: I dette spillet så er målet å drepe alle fiendene på brettet før din motstander gjør det. Men du kan også spille alene, men da er målet å drepe så mange fiender så mulig før man dør selv. Om du spiller alene så kan du bare være Mario, men med to stykker så kan du og motstanderen velge om du eller han skal være Luigi eller Mario. Men nå tilbake om hva man skal gjøre i spillet.

For å drepe fiendene i spillet så må du stå under en plattform, så hoppe under dem å forte deg opp til dem, å så sparke dem. Det går også an å drepe fiendene ved å hoppe på en "POW" blokk. Fiendene i dette spillet er bare Koopa Troopa'er, krabber og bier så det ikke så mye å si om dem. Du kan få bonus poeng om du plukker opp penger som dukker opp av og til. For å ta pengene så hopper du på dem eller tar dem på samme måte som du gjør for å drepe fiendene. Det som jeg ikke helt er fornøyd med spillet er at hvis du blir truffet av en fiende 1 gang, så dør du, men du har heldigvis ekstra liv, men jeg skulle ønske man hadde en "lifebar." En annen ting jeg syntes var litt kjedelig med spillet er at om du kommer kjempelangt i spillet og dør, så starter man bare på nytt igjen på level 1. Dessuten blir spillet kjedelig etter en lang stund/at du har spilt et par ganger.

Konklusjon: Jeg likte spillet, men er ikke helt i top 10 lista vil jeg si. Dette spillet finnes også på NES og Game Boy Advance, som betyr at du får en eller annen gang en sjanse til å prøve spillet.
Karakter: 5-