søndag 17. mai 2009

Ting du kanskje ikke visste om Nintendo.


Siden det er 17. Mai i dag, så skal jeg ikke anmelde et spill, men jeg skal fortelle deg litt om ting du kanskje ikke vet om Nintendo.

Nintendo er for det første eldre enn Play Station og Xbox. Det er fordi Nintendo begynte først i 1889 som et Playing Cards kompani og lagde kort til Kasinoer og Mafiaer. Xbox begynte å lage spillkonsoller og spill i 2001, og Play Station begynte å lage spillkonsoller og spill i 1994. Hvilket betyr at Nintendo har holdt på i 120 år mens Xbox har bare holdt på i 8 år og Play station har holdt på i 15 år. Nintendo vet derfor mer om videospill enn Sony (som lager Play Station) og Microsoft (som lager Xbox). Nintendo har også kommet med flere spillkonsoller enn Sony og Microsoft. Nintendo har nemlig laget sånn ca. 20 videospillkonsoller, mens Sony har kommet med 4 konsoller og Microsoft har bare laget 2 konsoller. Nintendo har også oppfunnet de fleste kjente videospillfigurene gjennom tidene, som er: Super Mario, Zelda og Link og mange fler. Men den mest kjente av alle videospillfigurer er nok Mario. Hvorfor? Fordi mange kjenner godt til Mario spillene og fordi Mario har vært med i flest spill. Mario er omtrent så kjent at det nesten ikke finnes en person som ikke vet hvem Mario er. Han er så kjent. De spillene Mario er mest kjent fra er: Super Mario Bros, Super Mario 64 og Super Mario bros. 3.
Nintendo har også funnet opp mange unike måter man kan spille videospill på 'og.
Vi har for eksempel Nintedo Wii der du skal stå oppreist og spille spill som for eksempel Wii sports og Wii Fit. Nintendo har nesten ikke laget noen dårlige videospill maskiner bortsett fra Virtual Boy (som kom i 1995 og er forkortet til VR32) der du skulle se inni maskinen for at du skulle kunne spille spillene. Hvis du vil vite litt mer om Virtual Boy så kan du gå inn på wikipedia, google eller andre steder og lese litt mer. Nintendo har også samarbeidet med flere kompanier for at spillene skulle bli litt bedre. Eksempler: Nintedo har samarbeidet med RareWare for at Banjo og Kazooie skulle bli oppfunnet og Nintendo har samarbeidet med Hudson for at de skulle få laget Mario Party spillene. Nintendo har forresten laget et brettspill som heter "Nintendo Monopoly."

Det finnes folk på nettet som har anmeldt de fleste Nintendo spillene. De anmelderne jeg kjenner best er de folka på Game Reactor og The Angry Video Game Nerd. The Angry Video Game Nerd finner du på Cinemassacre.Com, Spike.Com (du finner ham når du klikker på Movie Reviews), Screwattack.Com (gå inn på AVGN når du er der fordi AVGN er forkortelsen for Angry Video Game Nerd) og han finnes på GameTrailers.Com.

Nintendo har hatt konkurranse mot andre videospill kompanier om hvem som er best. Blandt en av dem var SEGA (som jeg har fortalt deg om på SEGAs Historie anmeldelsen). Det endte jo som regel med at SEGA tapte den krigen, men når Play Station og Xbox kom inn i bildet, så var det på'n igjen med konkurranse. Nintendo er det garantert ikke kommer til å gå konkurs fordi dem er så populære at det vil ta en del hundre år før de er konk.

Som vi vet har Nintendo laget mange figurer og de har laget eventyr spill til dem, men det er en person som de ikke har laget et eventyr spill til ennå, Og det er Waluigi (som er min favoritt Nintendo figur). Han dukket opp i Mario Tennis 64 på Nintendo 64 fordi Wario som er Marios rival ikke hadde noen partner. Nintendo klarte ikke å gi Wario en partner med en av sine gamle figurer. Så Nintendo besluttet derfor å lage en person som liksom skulle være Warios partner. Men etter det spillet har bare Waluigi vært med i Multiplayer spill og ikke 1 player spill. Da er mitt spørsmål: Hvorfor har ikke Waluigi fått være med i et Wario eventyr spill eller vært en boss i et Mario eventyr spill? Er Waluigi liksom en person som skal holdes utafor? Det hadde jo vært interresant om Nintendo lagde et spill som kanskje het "Waluigi's Adventure" eller at han hadde vært med i et Wario Land spill.

Nå har jeg i hvert fall fortalt deg enn masse om Nintendo, men jeg kan ikke holde på i all evighet heller så derfor tror jeg vi runder av her jeg. Neste gang skal jeg anmelde et PC spill som heter "Flåklypa spillet." Så følg med!

1 kommentar: