fredag 8. mai 2009

Dr. Mario (NES) og Tetris (NES).





Ja det stemmer. Nå skal jeg anmelde 2 spill i en og samme anmeldelse. Tetris kom til Europa i 1985, mens Dr. Mario kom til Europa i 1990. Begge kom først til NES og så etter noen år til SNES.

Tetris:
Tetris er et puslespill som har 1 mål, og det er å flytte på forskjellige former å sørge for at du klarer å få dem i rader. Når en rad er fylt ut, forsvinner raden og om du greier 4 rader på en gang, får du noe som heter en tetris. Det vil da si at ordet "Tetris" betyr: 4 rader på rad. Formene er formet slik: En form er formet som en L, en annen er 4 firkanter samlet til 1 stor firkant, en annen er bare en lang stokk laget av 4 firkanter stablet oppå hverandre og så er det en del andre, men jeg kan ikke ramse opp alle formene, men hvis du prøver spillet så for du se hvordan resten av spillet er.

Dr. Mario:
Dr. Mario er også et spill som er nesten som Tetris bare med piller isteden for blokker. Du må drepe en del virus som er på brettet ved hjelp av piller i forsjkellige kombinasjoner. I hver pille er det 2 farger og av og til er den ene siden av pillen 50% rød og den andre 50% er blå. Det kan av og til bli rød sammen med gul, blå sammen med gul og av og til får hele pillen kun 1 farge. Det varieres hver gang med fargene på pillene som kommer ned og spillet har tilsammen 20 nivåer, mens Tetris har 9.

Begge spillene er kjempe gode, men de blir litt kjedelige når du må spille spillene med de samme nivåene om og om igjen. Men nå lurer du på hvorfor jeg har tatt 2 spill i en å samme anmeldelse, Ikke sant? Det er fordi det ble laget et SNES spill som het Tetris og Dr. Mario og der er begge spillene i et og samme spill. SNES spillet heter "Tetris & Dr. Mario." Tetris får 5- og Dr. Mario får det samme (du vet allerede hvorfor).

1 kommentar:

  1. Originalt å kombinere en anmeldelse av to spill. Samtidig var det veldig lurt, for egentlig er jo spillene basert på samme konsept: brikker som faller skal settes sammen på en smart måte. Enig i karakteren (6). To klassikere, som jeg gjerne spiller.

    SvarSlett