fredag 29. mai 2009

Buzz: The BIG Quiz (PS2).


Er et av de første spørre spillene til Sony som kom til PS2 og bare så du vet det så er Buzz blitt et veldig kjent spørre spill for hele familien. Dette er et multiplayer spill, men om du bare er 1 person som skal spille så kan du bare spille noe som heter "Enkelt spiller Quiz." Spillet kom til Europa den 17. Mars 2006.

For det første så skal man ikke bruke en vanlig Play Station kontroll for å spille Buzz. Du skal nemlig bruke en kontroller Sony kaller "Buzzer." Buzzer'n har bare 5 knapper: den ene er rød (hvis du ser nøye så kan du se at det står "BUZZ" på den), de andre 4 knappene er blå, oransje, grønn og gul og de er for det meste alternativ knappene. Den som stiller deg spørsmål er en person som heter Buzz (ja faktisk så heter verten for showet/spillet Buzz). Det finnes 8 forskjellige runder og den første runden heter "Poengbygging." Neste runde heter " Snap." Neste runde heter "Raskeste finger" osv. Den personen som forklarer deg reglene for hver runde er en dame som heter "Rose."

Spillet synes jeg er underholdene og det finnes flere Buzz spill som f.eks. Buzz: The MEGA Quiz og et annet som heter Buzz: The Hollywood Quiz. Disse spillene skal jeg anmelde en annen gang. Dette spillet er bra og jeg anbefaler deg å prøve spillet.
Karakter: Solid 5'er.

mandag 25. mai 2009

Super Mario RPG (SNES).


Super Mario RPG er det første rollespillet til Mario. Spillet er ikke akkurat veldig kjent, men det er en klassiker. Spillets fulle tittel er Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars og Spillet kom til Europa den 13. Mai 1996.

Spillet begynner med at du spiller som Mario. Du begynner spillet inni Bowsers slott for å redde Princess Peach fra Bowsers klør, men når du har greid å slå Bowser, så kommer det et gigantisk sverd ned fra himmelen og sender Mario, Peach og Bowser til forskjellige steder i Mushroom Island. Sverdet sender i samme slengen 7 stjerner rundt øya av en merkelig grunn. Mario tror Peach er ennå i Bowsers slott og går derfor tilbake til slottet for å redde hun igjen, men når Mario kommer frem ødelegger sverdet broen til Bowsers slott og den eneste andre måten å komme fram til slottet på nå er å gå rundt hele øya og fram til baksiden av slottet.

Du skal for det meste gå rundt og slå fiender som er strødd rundt på øya og måten du skal drepe dem på er å drepe dem i et rollespill. På veien møter Mario en menneske lignene sopp som heter Mallow. Mallow får du muligheten til å spille som etter at du har hjulpet ham med noe (husker ikke helt hva). Mario møter også en Pinocchio lignene fyr som heter Geno. Geno får du også muligheten til å spille som etter at du har slått andre boss. Dette er heller ikke bare rollespill, det er også et platform spill fordi du skal gå rundt i landskapene og samle på skatter, penger og items som du oppdager oppå klipper og bakker. Yoshi dukker også opp i spillet, men det gjør ikke Luigi av en merkelig grunn.

Dette spillet synes jeg er et greit nok spill, men jeg synes ikke det er det beste Mario Spillet jeg har spilt, men jeg vil anbefale deg å prøve spillet for det er egentlig et bra spill (grafikken i spillet minner meg veldig om plastelina skal jeg være ærlig).
Karakter: 4

onsdag 20. mai 2009

Flåklypa Spillet (PC).



I dag så skal jeg anmelde et norsk PC spill, så denne anmeldelsen blir litt spesiell. Spillet ble utgitt i Norge i 2001.

Spillet har samme handling som filmen, men er litt annerledes enn filmen selv. Spillet er et pek og klikk spill, men her så er du en hånd isteden for en pil. Du skal for det meste klikke på ting for å se hva som skjer. Hvis du klikker på et bok symbol, så dukker det opp en boks med skrift og hvis man leser hele boksen, så lærer man nemlig noe nytt. Hvis man klikker på et sprellemann symbol, så får du se en kort animasjon. Hvis man klikker på et terning/ et ark med tre-på-rad symbol, så får man spillet et spill eller prøve en aktivitet. Spillene har en stor betydning for spillet fordi hvis du får for eksempel samlet opp tilsammen 10000 poeng på et spill, så får man en gull medalje og noen bildeler.
Hva trenger man bildelene til? Du trenger dem for å bygge Il Tempo Gigante slik at du kan prøve et bilspill der man skal kjøre om kamp mot Rudolf Blodstrupmoen.

Det er 15 Spill og ca. 10/12 Aktiviteter å velge mellom. Hver av dem har forskjellig mål og krav på over hvor mange poeng du må få for at du skal få gullmedalje. Mitt favoritt Spill er den som heter "Reodors Dampdrevne Postsorterings Maskin" fordi den er et spill der du skal sortere brev inn i riktige bagger. F.eks. Brev som det står Norway på skal inn i Norske bagger og brev der det står Danmark på skal puttes inn i Danske bagger osv. Grunnen til at jeg liker dette spillet er fordi for hvert level som går, så blir det vanskeligere og det går fortere. Noe som gjør deg forferdelig stressa. Det spillet jeg minst liker av alle er et spill der Emanuel Desperados gambler med deg i spillet han kaller "Emanuels three cups and a ball." Der må du bare gjette på hvilken kopp ballen er gjemt i. Han snurrer og blander koppene og det er opp til deg å finne ballen. Grunnen til at jeg hater dette spillet er fordi for hver gang du klarer å gjette på hvor ballen er, så blander han koppene raskere, men problemet er at han gjør det for raskt, og for at du skal få gullmedalje, så må du klare å få 140000 poeng. La meg forklare det slik: La oss si du har kommet deg hele veien opp til 130000 poeng og du magler 10000 poeng. Plutselig bommer du en gang og du må starte helt på nytt. Dette vil bare gjøre deg sur og det er derfor jeg ikke liker Emanuels three cups and a ball" så godt.

Jeg elsker dette spillet fordi bakgrunnsmusikken er fantastisk og grafikken er bra til å være et Norsk PC spill og når du spiller dette spillet så føles det som om du er i selve spillet. Det er derfor jeg anmelder dette spillet fordi den fortjener det rett og slett. Det finnes bare 2 versjoner av spillet og det er vanlig og en Gullutgave der du kan se animasjoner med 3D briller.
Karakter: Perfekt 6.

søndag 17. mai 2009

Ting du kanskje ikke visste om Nintendo.


Siden det er 17. Mai i dag, så skal jeg ikke anmelde et spill, men jeg skal fortelle deg litt om ting du kanskje ikke vet om Nintendo.

Nintendo er for det første eldre enn Play Station og Xbox. Det er fordi Nintendo begynte først i 1889 som et Playing Cards kompani og lagde kort til Kasinoer og Mafiaer. Xbox begynte å lage spillkonsoller og spill i 2001, og Play Station begynte å lage spillkonsoller og spill i 1994. Hvilket betyr at Nintendo har holdt på i 120 år mens Xbox har bare holdt på i 8 år og Play station har holdt på i 15 år. Nintendo vet derfor mer om videospill enn Sony (som lager Play Station) og Microsoft (som lager Xbox). Nintendo har også kommet med flere spillkonsoller enn Sony og Microsoft. Nintendo har nemlig laget sånn ca. 20 videospillkonsoller, mens Sony har kommet med 4 konsoller og Microsoft har bare laget 2 konsoller. Nintendo har også oppfunnet de fleste kjente videospillfigurene gjennom tidene, som er: Super Mario, Zelda og Link og mange fler. Men den mest kjente av alle videospillfigurer er nok Mario. Hvorfor? Fordi mange kjenner godt til Mario spillene og fordi Mario har vært med i flest spill. Mario er omtrent så kjent at det nesten ikke finnes en person som ikke vet hvem Mario er. Han er så kjent. De spillene Mario er mest kjent fra er: Super Mario Bros, Super Mario 64 og Super Mario bros. 3.
Nintendo har også funnet opp mange unike måter man kan spille videospill på 'og.
Vi har for eksempel Nintedo Wii der du skal stå oppreist og spille spill som for eksempel Wii sports og Wii Fit. Nintendo har nesten ikke laget noen dårlige videospill maskiner bortsett fra Virtual Boy (som kom i 1995 og er forkortet til VR32) der du skulle se inni maskinen for at du skulle kunne spille spillene. Hvis du vil vite litt mer om Virtual Boy så kan du gå inn på wikipedia, google eller andre steder og lese litt mer. Nintendo har også samarbeidet med flere kompanier for at spillene skulle bli litt bedre. Eksempler: Nintedo har samarbeidet med RareWare for at Banjo og Kazooie skulle bli oppfunnet og Nintendo har samarbeidet med Hudson for at de skulle få laget Mario Party spillene. Nintendo har forresten laget et brettspill som heter "Nintendo Monopoly."

Det finnes folk på nettet som har anmeldt de fleste Nintendo spillene. De anmelderne jeg kjenner best er de folka på Game Reactor og The Angry Video Game Nerd. The Angry Video Game Nerd finner du på Cinemassacre.Com, Spike.Com (du finner ham når du klikker på Movie Reviews), Screwattack.Com (gå inn på AVGN når du er der fordi AVGN er forkortelsen for Angry Video Game Nerd) og han finnes på GameTrailers.Com.

Nintendo har hatt konkurranse mot andre videospill kompanier om hvem som er best. Blandt en av dem var SEGA (som jeg har fortalt deg om på SEGAs Historie anmeldelsen). Det endte jo som regel med at SEGA tapte den krigen, men når Play Station og Xbox kom inn i bildet, så var det på'n igjen med konkurranse. Nintendo er det garantert ikke kommer til å gå konkurs fordi dem er så populære at det vil ta en del hundre år før de er konk.

Som vi vet har Nintendo laget mange figurer og de har laget eventyr spill til dem, men det er en person som de ikke har laget et eventyr spill til ennå, Og det er Waluigi (som er min favoritt Nintendo figur). Han dukket opp i Mario Tennis 64 på Nintendo 64 fordi Wario som er Marios rival ikke hadde noen partner. Nintendo klarte ikke å gi Wario en partner med en av sine gamle figurer. Så Nintendo besluttet derfor å lage en person som liksom skulle være Warios partner. Men etter det spillet har bare Waluigi vært med i Multiplayer spill og ikke 1 player spill. Da er mitt spørsmål: Hvorfor har ikke Waluigi fått være med i et Wario eventyr spill eller vært en boss i et Mario eventyr spill? Er Waluigi liksom en person som skal holdes utafor? Det hadde jo vært interresant om Nintendo lagde et spill som kanskje het "Waluigi's Adventure" eller at han hadde vært med i et Wario Land spill.

Nå har jeg i hvert fall fortalt deg enn masse om Nintendo, men jeg kan ikke holde på i all evighet heller så derfor tror jeg vi runder av her jeg. Neste gang skal jeg anmelde et PC spill som heter "Flåklypa spillet." Så følg med!

fredag 15. mai 2009

Super Mario Sunshine (GCN).


Super Mario Sunshine er nok det mest solfylte, fargerike og sommerlige spillet til Nintendo Game Cube. Spillet er blitt en veldig stor suksess og kom til Europa den 4. Oktober 2002.

Mario og Princess Peach drar på ferie til den solfylte øya "Isle Delfino" sammen med Toadsworth og håper på at de skal få det skikkelig koselig på Isle Delfino. Uheldigvis blir Mario arrestert av politiet fordi de tror at Mario har griset til deres vakre øy med en spesiell mekanisme som kan lage en ekkel graffiti og søle. Men grunnen til at politiet og folket på Isle Delfino tror at det er Mario er fordi det finnes en dobbelt gjenger av Mario som kaller seg for "Shadow Mario" og folket på Isle Delfino har tatt feil av Mario og Shadow Mario. Mario får streng beskjed om at han, Peach og Toadsworth ikke får forlate øya før all Graffitien og søla er helt borte. Mario møter også på veien en mekanisme som heter FLUDD som vil hjelpe Mario med å vaske bort all Graffitien og søla.

Det man skal gjøre er å vaske bort søle og Graffiti ved på Delfino Plaza og andre steder rundt i Isle Delfino (De kalles da verdener i dette spillet). Du skal også samle på Shine Sprites som er liksom "stjerner" i dette spillet og man skal samle på andre ting som kommer litt senere i spillet. Det er tilsammen 120 Shine sprites å samle på i spillet så da får man veldig mye å gjøre + det faktum at det er en del hemmeligheter å finne i dette spillet. Her er min personelige top 4 beste baner fra dette spillet:
1. Bianca Hills
2. Pinna Park
3. Ricco Harbor
4. Pianta Village
Spillet er bra, men det som jeg synes var dumt med spillet var at de ikke hadde de gjenkjennelige fiendene som goombaer og koopa troopaer, av og til blir det vanskelig å ta wall kick fordi spillet reagerer ikke alltid på det+det siste stjernene i spillet er nesten umulige å finne fordi de er altfor godt gjemt. Ellers er spillet bra og du bør prøve det fordi det er gøy, men ikke perfekt.
Karakter: 5

onsdag 13. mai 2009

Galaga (Arkade/NES).

Er et skytespill som nok en gang handler om å skyte ned romvesener. Spillet er oppfølgeren til Galaxian og kom til Europa i 1981.

I Galaga skal du også skyte ned alle rominsektene på skjermen ved hjelp av et romskip som du har fått fra NASA. Du beveger deg fram og tilbake akkurat som i Galaxian og når du har drept alle rominsektene på skjermen, så kommer det nye rominsekter. Du dør som vanlig når du blir truffet en gang, men du har heldigvis 3 ekstra liv så det er ikke Game Over når du blir truffet en gang. Du kan velge å skyte med A-knappen eller du kan skyte med B-knappen og du beveger deg med piltastene på kontrollen.

Dette spillet syntes jeg var bedre enn Galaxian fordi det var litt mer utfordrene også fordi den her har noe som heter "Challenging stage" noe som ikke Galaxian har.
Karakter: 5.

tirsdag 12. mai 2009

Super Mario World (SNES).



Super Mario World er et av de første spillene som kom til spillkonsollen Super Nintendo Entertainment System og har blitt et veldig kjent og populært spill. Spillet kom til Europa den 11. April 1992.

Princess Peach har nok en gang blitt kidnappet av Bowser og det er naturligvis Mario som skal redde hun, men du skal ikke bare redde Peach, du må nemlig også redde Yoshis venner som Bowser også har kidnappet for en eller annen grunn. Dette spillet er et av de første spillene som Yoshi dukket opp i forresten. Yoshi som er Marios dinosaur venn kan du få spille som i 4 forskjellige farger: grønn, blå, rød og gul. Du kan også spille som Luigi og du får muligheten til å fly når du finner et item som gir deg en gul kappe.

Spillet synes jeg er kjempe bra og er et spill som passer best å spille når du ikke har noe annet å gjøre eller når du er virkelig i Mario humør. Når du også spiller spillet så føles det nesten som om du opplever noe nytt hver gang.
Karakter: 6

mandag 11. mai 2009

Super Mario bros. 2 (NES).


Er egentlig ikke en oppfølger til Super Mario bros serien fordi dette spillet er en re-make av et spill som heter Doki Doki Panic fra 1987. Spillet kom til Europa den 28. April 1989.

Spillet har bare et simpelt mål: komme seg til slutten av hvert level uten å dø. Men det som er så nytt med dette spillet er at du kan spille som 4 personer. De personene er Mario, Luigi, Peach og Toad og hver av dem har hver sin egen lille egenskap.
Eksempel: Peach kan fly om du holder inne A-knappen, Luigi hopper veldig høyt og langt osv.
En annen ting som er nytt med dette spillet er at det dukker opp en boss på slutten av hvert level. En av dem er dinosauren Birdo. Du kan også bruke grønnsaker som våpen. Hvor er grønnsakene? De er i bakken og du plukker dem opp ved hjelp av B-knappen. Om du finner en bonus dør og plukker opp penger som er nede i bakken, så får du prøve et bonus spill på slutten av hvert level.

Spillet må jeg være ærlig å si at synes jeg er litt kjedeligere enn SMB (forkortelse av Super Mario Bros) fordi jeg liker egentlig bedre SMB enn SMB2.
Karakter: 3

lørdag 9. mai 2009

Mario Party 2 (N64).



Mario Party 2 er det andre Mario party spillet i serien og ble tatt veldig godt i mot av fansen. Spillet kom til Europa den 12. Oktober 2000.

Spillet har samme mål og mening som Mario Party 1 og her så er det kommet nye brett og nye spill. Hvis du ikke vet målet og meningen med spillet så er bare poenget med spillet å være den personen med flest stjerner på slutten når dere er blitt ferdig med brettet. I dette spillet så kan du kjøpe noe nytt som heter "Items." Items gjør deg istand til å bl.a. få to terninger slik at du kan flytte deg lengre på brettet eller du kan bytte plass med en annen person på brettet. Noen av mini-spillene her er herminger etter noen av de forrige mini-spillene på Mario Party som f.eks. så er nå "Mushroom Mix-Up" blitt byttet navn til "Hexagon Heat" og et spill fra Mario Party 1 som het "Mario Bandstand" heter nå "TOAD Bandstand." En ting som er en skuffelse med spillet er at du ikke kan spille som noen nye Mario figurer. Nei, du får bare et valg mellom 6 personer igjen og de personene er: Mario, Luigi, Peach, Yoshi, Wario og DK.

Noe som kan bli litt irriterende for noen av spillerne er hvis spaken på kontrollen er blitt litt små ødelagt av Mario Party 1 fordi det finnes mini-spill fra 1'ern der du må snurre på spaken så fort du bare kan. Dette forursaker at spaken blir fortere utslitt og du kan få blemmer om du har snurret på spaken altfor hardt. Folk skrev klage brev til Nintendo om akkurat dette her og nå så finnes det ikke noen snurre-på-spaken spill lengre. For å være ærlig så synes jeg at spillet er litt mindre spennende enn Mario Party 1.
Terning kast: 5/6.

fredag 8. mai 2009

Dr. Mario (NES) og Tetris (NES).





Ja det stemmer. Nå skal jeg anmelde 2 spill i en og samme anmeldelse. Tetris kom til Europa i 1985, mens Dr. Mario kom til Europa i 1990. Begge kom først til NES og så etter noen år til SNES.

Tetris:
Tetris er et puslespill som har 1 mål, og det er å flytte på forskjellige former å sørge for at du klarer å få dem i rader. Når en rad er fylt ut, forsvinner raden og om du greier 4 rader på en gang, får du noe som heter en tetris. Det vil da si at ordet "Tetris" betyr: 4 rader på rad. Formene er formet slik: En form er formet som en L, en annen er 4 firkanter samlet til 1 stor firkant, en annen er bare en lang stokk laget av 4 firkanter stablet oppå hverandre og så er det en del andre, men jeg kan ikke ramse opp alle formene, men hvis du prøver spillet så for du se hvordan resten av spillet er.

Dr. Mario:
Dr. Mario er også et spill som er nesten som Tetris bare med piller isteden for blokker. Du må drepe en del virus som er på brettet ved hjelp av piller i forsjkellige kombinasjoner. I hver pille er det 2 farger og av og til er den ene siden av pillen 50% rød og den andre 50% er blå. Det kan av og til bli rød sammen med gul, blå sammen med gul og av og til får hele pillen kun 1 farge. Det varieres hver gang med fargene på pillene som kommer ned og spillet har tilsammen 20 nivåer, mens Tetris har 9.

Begge spillene er kjempe gode, men de blir litt kjedelige når du må spille spillene med de samme nivåene om og om igjen. Men nå lurer du på hvorfor jeg har tatt 2 spill i en å samme anmeldelse, Ikke sant? Det er fordi det ble laget et SNES spill som het Tetris og Dr. Mario og der er begge spillene i et og samme spill. SNES spillet heter "Tetris & Dr. Mario." Tetris får 5- og Dr. Mario får det samme (du vet allerede hvorfor).

lørdag 2. mai 2009

Banjo Tooie (N64).


Banjo Tooie er det andre Banjo Kazooie spillet i rekken og ser ut til å ha blitt tatt veldig godt i mot av fansen. Spillet kom til Europa den 19. November 2000.

Plott: Spillet finner sted i Spiral Mountain, 2 år senere etter at Banjo og Kazooie slo Gruntilda fra det forrige spillet. Banjo Kazooie sitter hjemme og spiller Poker i stua med Bottles og Mumbo og har det gøy, men i mellomtiden har Grunty blitt funnet av søstrene sine som hjelper Gruntilda med å komme tilbake i livet (Gruntilda falt nemlig ned fra tårnet sitt og ble levende begravd under en stein som falt over hun etter at hun hadde landet i bakken). Gruntilda sprenger huset til Banjo og dreper Bottles i samme slengen. Banjo og Kazooie blir forbanna og bestemmer seg for å finne Gruntilda (som nå har stukket av til søstrenes leir) og bringe Bottles tilbake i live. Gruntilda ønsker så klart å ta over Spiral Mountain.

Gameplay: Spillet har samme mål og mening som det forrige spillet, og det er å samle på puslebrikker og gullnoter som du trenger for at du skal komme deg videre utover i spillet, men i dette spillet er det bare 90 puslebrikker og samle på og det er bare 8 verdener i spillet, hvilket betyr at dette spillet virker kortere enn Banjo Kazooie (N64), men verdene er blitt litt lengre enn vanlig. I dette spillet er det også flere nye ting å samle på og du får utforsket mye mer i dette spillet enn det forrige + det er flere nye personer å møte og snakke med.
Verdenene i spillet er designet veldig bra, men som jeg sa i sta så syntes jeg at de fleste er litt for store. Skal jeg være ærlig så synes jeg at det første spillet hadde passe størrelse på banene. Jeg har ellers ikke så mye mer å si om spillet bortsett fra at jeg kan garantere deg at siste boss i dette spillet er ikke til å spøke med fordi bossen er veldig vanskelig, du mister liv nesten hele tiden og bossen kommer med spørsmål midt i kampen og har 100 liv, mens du har ca. bare 8-9 liv. PS: flere folk på Youtube.com har kåret siste bossen i dette spillet som en av de vanskeligste gjennom tidene. Stol på meg!

Spillet er bra, men mangler litt av den samme Banjo Kazooie sjarmen som det forrige spillet hadde. Banene er litt for lange og man kan ikke utforske Gruntildas leir fordi resten av slottet hennes er sperret med steiner (inni). Jeg gir derfor spillet 6-.