onsdag 13. januar 2010

Contra (NES).



Hvis du liker skytespill og sidescrollere, så er dette spillet for deg. Spillet heter Contra, som er et av de NES spillene jeg liker veldig godt å spille når jeg har god tid. Hvis du ikke vet det så kom spillet til Europa og USA på nøyaktig samme dato: den 20. Februar 1987.

Plott og Gameplay: En millitærbase har blitt invadert av romvesener og det er opp til soldaten Bill å redde den sammen med vennen sin Lance. Det går bare ann å spille som Lance i 2-player mode så når du spiller alene, så kan man bare være Bill. Det er ikke så stor forskjell på dem heller (Bill er blå og Lance er rød), så det er egentlig ikke så nøye hvem du er.

Spillets mål er lett, og det er å komme til slutten av hvert level uten å dø. På slutten av hvert level er det en boss du må slå som er enten et romvesen, en maskin eller så må du slåss mot en kjempe robot. For å hoppe så trykker man A, du skyter med B og kan skyte alle veier dersom du holder inne D-paden i en viss vinkel. Du kan også hoppe ned platformer med A+ned på D.paden som er litt kult fordi da kan man flykte unna en fiende så lett som bare det.

Det er bare 8 leveler i spillet, så det ser ut som et kort spill, men dette er ikke det letteste spillet på NES bare så du vet det. Grunnen til dette er fordi hvis du blir truffet 1 gang, så dør du. Men du kan fortsette fra der du døde, men dør du 3 ganger, så er det Game Over. Men heldigvis så kan du få tak i Power-Ups som gjør at du kan få bedre våpen som en flammekaster eller sterkere maskingevær. Spillet er ikke bare sidescroller heller fordi det er 2-3 leveler der du beveger deg fremover (med andre ord så er det noen leveler som er 3D).

Konklusjon: Jeg er ikke så fornøyd med videospill der du bare har 1 liv så dør du, men heldigvis så finnes det en kode som gjør at du får 30 ekstra liv fra begynnelse til slutt. Hva er koden? Gå inn på Cheatplanet.Com å søk etter Contra. Spillet er ellers ganske gøy, men vanskelig som bare det, men med koden så blir alt mye lettere.
Karakter: 5-

2 kommentarer:

  1. Jeg liker heller ikke når man må begynne helt på nytt når man mister de få livene man har fått utdelt, så da er det fint å få tips om hvordan man kan jukse og få ekstra liv. Jeg har ikke spilt dette spillet, men kan tenke meg å prøve etter den fine anmeldelsen din.

    SvarSlett
  2. Irriterende å dø etter ett liv, ja. Egentlig er jo forskjellen på Lance og Bill bare farger og speilvendthet på kostymet, så at man ikke får spille som han har ikke så mye betydning.

    SvarSlett