lørdag 29. august 2009

Donkey Kong Arcade (Arkade).



Donkey Kong Arcade er et av Nintendos største klassikere. Dette spillet er blitt så kjent at jeg tror det ikke finnes noen i verden som ikke vet hva dette er. Dette spillet har blitt laget om igjen til et N64 spill kalt "Donkey Kong 64" (skal anmelde det spillet). Spillet ble utgitt i 1981.

Story: Når Jumpman (Første Versjon av Mario) behandler sin ape dårlig en dag, så flykter apen og samtidig kidnapper Jumpman/Marios kjæreste som heter Pauline. Pauline er ikke Peach, men en figur Nintendo ikke har brukt på evigheter.

Gameplay: Spillet starter med at apen (D.K.) klatrer opp en bygning med Pauline under armene sine. Etter det hopper han bort til sin plass og ler på en skikkelig 8-bit måte. Etter at du har sett det, så kan du endelig begynne spillet. Spillets mål er ganske enkelt. Man skal bare klatre seg oppover til Pauline mens man ungår: tønner, blå tønner, ildkuler og springfjærer som D.K. kaster på deg. Du kan også få poeng om du hopper over tønner eller at du plukker opp Pauline ting som f.eks. en Paraply/ en kake. Du kan også få bonus poeng om du plukker opp en hammer og slår tønner med den (Hammeren har blitt brukt i flere Nintendo spill t.o.m brukt som en parodi i TV-serier). Det finnes bare 4 leveler i dette spillet og de har til og med fått hvert sitt navn. level 1: 25m. Level 2: 50m. Level 3... Ja du skjønner sikkert tegninga nå. En ting jeg synes er teit med spiller er at hvis du faller, slår deg, kræsjer i hva som helst bare 1 gang, så er det Game Over.

Dette spillet finnes også på NES og som jeg sa i stad, så finnes den på Donkey Kong 64 så det er ikke for sent å prøve spillet. Konklusjon: Jeg likte spillet, men jeg syntes ikke det var verdens mest geniale spill + at hvis du klarer spillet en gang, så fortsetter spillet for alltid helt til du dør, så det ender opp med at du kanskje kjeder deg etter en stund. Karakter: 5-

lørdag 22. august 2009

Super Monkey Ball 2 (GCN).



Super Monkey ball 2 er en oppfølger til et SEGA spill kalt Super Monkey Ball. Grunnen til at jeg skal anmelde 2'ern først er fordi jeg egentlig liker bedre oppfølgeren enn det første Monkey Ball spillet. Spillet kom til Europa den 14. Mars 2003.

I Super Monkey Ball så spiller du som en gjeng med aper ved navn Aiai, Mimi, Baby og Gongon. Poenget med spillet er at du og vennene dine skal velge mellom en av disse figurene og så enten spille Party games (multiplayer) eller å se hvem som er best i challenge mode (Singleplayer). Nå skal jeg fortelle deg hva man gjør i multiplayer mode og singleplayer mode.

Plott i Multiplayer mode: I multiplayer mode får du et valg mellom 12 partygames. Du kan enten ta et race mot vennene dine, slå litt golf, spille Bowling eller spille en god omgang Biljard. Det som er så gøy med disse partyspillene er at hvert av spillene er gode og i hvert partyspill så får du høre veldig gode og unike bakgrunnsmusikker, så du på en måte aldri kjeder deg totalt når du spiller disse partyspillene.
Plott i Single player mode: I Singleplayer/Story Mode så skal du gå gjennom tilsammen 100 leveler for å fullføre spillet. Levelene er delt opp slik: 10 leveler i hver verden og det er 10 verdener. DVS. at det er 10 verdener med 10 leveler i hver (10x10=100). Starten er lett, men jo flere leveler du klarer, jo vanskeligere blir det. Hver verden har også hvert sitt tema som f.eks. Jungel, Vulkan, Vann, Tivoli osv. Hver verden synes jeg er genialt laget og alle verdene har kanskje en av de beste bakgrunnsmusikkene jeg har hørt i hele mitt liv.

Konklusjon: Jeg elsker dette spillet fordi det er gøy, utfordrene og fordi det er så mye artig å gjøre i dette spillet + bakgrunnsmusikken er fantastisk. Jeg blir aldri lei av spillet heller og jeg anbefaler deg å prøve dette spillet med en gang hvis du har det. Karakter: 6

mandag 17. august 2009

Oh Snap! It's Pokémon Snap! (N64).


Pokémon Snap er det første og kanskje siste Pokémon-fotograferingsspillet i serien og var ikke akkurat en klassiker for fansen. Spillet kom til Europa den 15. September 1999.

Plottet: Spillet handler om en Pokémonfotograf ved navn Todd. Han blir hentet til en mystisk Pokémonøy av den kjente Pokémon professoren Oak, som trenger høykvalitetsbilder for å støtte sine vitenskaplige oppdaginger.
Gameplay: Du skal for det meste kjøre rundt i et spesielt kjøretøy og ta bilder av mange forskjellige Pokémon som f.eks. Pikachu, Magikarp, Charizard osv. Men det er noen Pokémon du skal jage opp av land for å ta bilde av, det er noen du skal dytte inn i en foss (eks: Magikarp) og det er noen få du skal dytte inn i et hull med lava. En ting som skuffet meg var at det ikke var så mange Pokémon å ta bilder av fordi det er bare 63 Pokémon i hele spillet isteden for alle de første 151, spillet er så kort at det virker på meg som om de brukte veldig kort tid på spillet.

Du tror sikkert at jeg mislikte spillet, men det gjorde jeg ikke. Jeg liker spillet og jeg kunne tenke meg å spille det flere ganger til. PS: Bare så du vet det så er ikke jeg et Pokémon fan. Jeg er det litt, men ikke mye. Karakter: 4-

fredag 14. august 2009

Virtual Boy og Mario's Tennis (VR32).



Rett før Nintendo 64 kom ut, kom det ut en konsoll i 1995 som liksom skulle være "framtidens spillkonsoll." "Virtual" Boy (originalt navn: Vr32) var en konsoll som liksom skulle få deg til å føles som om du var i spillene, men "Virtual" Boy var ikke så "Virtual" som folk trodde fordi
1. Spillene var i kun 2 farger: Rød og Svart.
2. Nesten alle spillene fikk ikke deg til å føles som om du var i spillet
3. Det var vanskelig og spille fordi du måtte se inn i konsollen og fordi man ikke kunne finne en behagelig måte å spille Virtual Boy på. Virtual Boy ble derfor en så stor flopp, at den gikk ut av produksjon etter 1 år. Vil du vite mer om Virtual Boy? Gå inn på Wikipedia eller gå inn på Cinemassacre.com og trykk på AVGN: 2008 episodes.

Grunnen til at jeg har snakket om Virtual Boy er fordi jeg har spilt et spill som heter Mario's Tennis, som jeg skal anmelde i dag. Spillet kom til Japan den 21. Juli 1995, mens i USA: 14. August 1995.

Spillet starter med at Mario skyter en Tennisball rett mot fjeset ditt og første gangen du spiller det (kanskje) så tror du faktisk at ballen skal treffe deg fordi starten av spillet fikk til den virtual effekten.
Gameplay: Det er for det meste Tennis, men du får et valg mellom kun Mario figurer. Reglene er også det samme som Tennis så det er egentlig ikke så mye å si om dette spillet bortsett fra at grafikken var skuffende, spillet var ikke så gøy som jeg trodde og jeg vil ikke anbefale deg å spille dette spillet. Spillet er kanskje vært å ha prøvd 1 gang, men ikke flere ganger etter det.
Karakter for Mario's Tennis: 3. Karakteren for Virtual Boy: 1

tirsdag 11. august 2009

Super Mario Land (GB).


Super Mario Land dukket opp på Nintendos første håndholdte konsoll (Game Boy) og spillet er blitt en klassiker for Mario fans. Spillet kom til Europa den 28. September 1990.

Plottet: Mario er blitt tilkalt til et land ved navn SarasaLand fordi han må redde en prinsesse som heter Daisy, som er kidnappet av romvesenet Tatanga. Det er så klart opp til deg å redde hun fra Tatangas klør. I spillet skal du samle på mynter (samler du 100 mynter får du et ekstra liv), besiere bosser og komme deg til slutten av hvert level (Basic stuff). Spillet er ganske likt Super Mario Bros, men her så er det ikke 8 verdener og 4 leveler i hver av dem. Nei, her så går spillet fra verden 1-1 til verden 4-3, så spillet er egentlig ganske kort. Men selv om spillet ser ut som en re-make av Super Mario Bros så er den egentlig ikke det, fordi etter hvert i spillet så skal du kjøre med en U-båt for å slå en undervannsboss, spille bonusspill for å få tak i ekstra spill og du skal helt på slutten av spillet kjøre i et romskip for å beseire Tatanga.

Spillet syntes jeg var ganske så utfordrene, gøy, men spillet ble ganske fort kjedelig skal jeg være ærlig. En ting som irriterte meg litt var at hverken Toad, Luigi, Bowser eller Peach var med i spillet, men en ting som var litt spesielt med spillet var at den introduserte en ny Nintendo figur kalt Daisy, som i dag er blitt Luigis kjæreste. PS: Det finnes også en oppfølger til dette spillet som heter Super Mario Land 2: 6 Golden Coins og i det spillet møter du for første gang Wario.
Super Mario Lands karakter: 5

lørdag 8. august 2009

Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest (SNES).



Er oppfølgeren til Donkey Kong Country og ble en klassiker for fansen. Spillet introduserte nye verdener, nye muligheter og nye personer som f.eks. Diddy Kongs kjæreste Dixie Kong, Donkey Kongs mor Wrinkly Kong og en gambling mester ved navn Swanky Kong (som Nintendo kanskje har glemt eksisterer). Spillet kom til Europa den 14. Desember 1995.

Plottet: Donkey Kong blir kidnappet av King K. Rool som nå er forkledd som en sjørøver ved navn Kaptein K. Rool. Etter at du har sett Donkey Kong blir kidnappet, kommer Cranky Kong og forteller Diddy og Dixie Kong at de er de eneste som kan redde Donkey Kong før det er for sent. Etter du har sett denne kortfilmen da kan du endelig begynne å spille.
Spillet har det samme gamle målet: komme seg til slutten av hvert level. Spillet er akkurat som DKC1 bare at her så skal du samle på nye gjenstander som Donkey Kong medaljonger, K. Rool mynter og mange andre ting som du finner litt senere i spillet som du skal bruke for å kjøpe ting og tang. Du får også muligheten til å spille som disse 3 nye dyrekompisene: Rattly the Snake, Squitter the spider og papegøyen Squawks. En ting som jeg syntes var kult med spillet var at Dixie Kong kunne fly hvis du trykket og holdt inne A-knappen etter at du hadde hoppet en gang. Dette gjør at hvis du f.eks. bommet på noe så kunne du bare fly tilbake å prøve igjen.

Dette spillet syntes jeg var perfekt fordi det er passe vanskelig, det er så mye gøy i dette spillet og du kan egentlig gjøre nesten hva du vil i dette spillet og jeg vil anbefale deg å prøve denne klassikeren. Før vi gir oss vil jeg bare nevne at bossene i dette spillet er ikke til å tulle med. De er faktisk ganske utfordrene så ikke tull når du slåss mot dem.
Karakter: 6

onsdag 5. august 2009

Mario Kart: Super Circuit (GBA).


Dette spillet er det 3'dje Mario Kart spillet i rekken, og er det første håndholdte Mario Kart spillet. I Japan heter dette spillet Mario Kart Advance, men her er den blitt kalt Mario Kart: Super Circuit. Spillet kom til Europa den 14. September 2001,mens i Japan kom den den 21. Juli (2001).

I Mario Kart: Super Circuit så får du nok en gang bare et valg mellom 8 personer (de samme som var med i Mario Kart 64) og det synes jeg er litt kjedelig fordi da virker det som om Nintendo ikke hadde noen store ide'er til dette spillet, men her så er det 5 cup'er og 4 i hver så det er tilsammen 20 baner i dette spillet (Akkurat som i Super Mario Kart). Du kan ikke heller velge biler i dette spillet. Du kan bare kjøre i de bilene fra Mario Kart 64.
Men nå tilbake om spillet. I Spillet skal du gjøre det samme som i Mario Kart 64 og Super Mario Kart. Du skal komme på første plass på alle banene og cup'ene og fullføre alle vanskelighetsgrader slik at du kan mekke spillet med god samvittighet. Så det er ikke så mye å snakke om spillet bortsett fra at jeg ble litt skuffet over at i Multiplayer mode så kan du bare spillet som Yoshi og du får heller ikke spille de banene som er i spillet. Du kan bare velge mellom Super Mario Kart baner, men ikke alle cup'ene heller, bare den første cup'en i Super Mario Kart og du kan jo bare forestille deg hvor dypt skuffet jeg ble over Multiplayer Mode.

Min konklusjon da er jo at dette spillet er en re-make av både Super Mario Kart og Mario Kart 64. Jeg likte spillet litt, men ikke mye. Jeg anbefaler deg å prøve spillet kun 1, 2 eller 3 ganger fordi dette spillet er ikke helt som du forventer.
Karakter: 3

søndag 2. august 2009

Mario Golf (N64).


Mario Golf er et av Golf Spillene til Mario som var populært en stund, men Mario golf spillene er ikke så kjent i dag, men hos meg vil Mario Golf alltid være et bra videospill. Spillet kom til Europa den 14. September 1999.

Spillet har samme regler som vanlig Golf så det er ikke så mye å snakke om dette spillet bortsett fra at du får muligheten til å spille som kjente Mario figurer som Mario, Wario, DK, Yoshi og mange flere, men du får også muligheten til å spille som andre Nintendo figurer som Plum og en del andre som jeg aldri har hørt om før. I Multiplayer mode så kan du velge om du vil skyte gjennom ringer, spille Mini-Golf, Spille "Doubles" eller mange andre forskjellige spillevarianter. Det er en del ting som irriterer meg med spillet som f.eks. at kontrollene i spillet er litt vanskelige og gjøre som f.eks. å skyte ut eller å sikte. En annen ting er "Single Player Mode" fordi da får man bare et valg om å spille som kun 4 personer, man må nemlig mekke de andre i "Character Match" for å mekke dem. En ting som er litt spesielt med spillet er at du etter hvert i spillet kan få spille som Metal Mario fra Super Mario 64. Hvordan du får Metal Mario? Jeg har ikke kommet til han ennå dessverre.

Jeg beklager forresten at det ikke kom så mange anmeldelser i Juli, det var fordi jeg var på ferie å var opptatt med andre ting og hadde ikke tid til å skrive særlig mye. Jeg syntes spillet var OK og jeg vil anbefale dette spillet til de som liker Mario spill og Golf.
Karakter: 4