søndag 18. april 2010

Arkanoid (NES).


Arkanoid var et Break-Out lignende spill som dukket opp på NES i 1986. Spillet er kanskje ikke et av de mest kjente spillene på NES, men et som i det minste er gøy å spille.

Gameplay:
Målet med spillet er å fjerne alle de fargede blokkene på skjermen før man kan gå videre til neste level. Du bruker en ball for å fjerne blokkene og for at ballen ikke skal falle ned i et hull under blokkene, så styrer du som en plattform som holder ballen i spill hver gang du får plattformen til å treffe ballen.
Du beveger deg med D-paden og for å få ballen til å starte spillet, så trykker du på A eller B.
På veien i spillet, så kan man få tak i Power-ups som hjelper deg med å fullføre brettet lettere. Du kan f.eks. få laser, dobbelplattform eller multi-ball.

Hva er bra og dårlig med spillet:
Spillets grafikk er Ok, men ikke spesielt interessant å se på eller snakke om. Lydeffektene passer fint, det er veldig lite bakgrunnsmusikk i spillet noe som kan enten være bra eller dårlig (det kommer an på om du er den som spiller spillet eller er en som gjør noe annet).
Det som ikke er så bra med spillet er måten du beveger plattformen på. Kontrollen i spillet er litt følsom så hvis man f.eks. beveger seg vanlig til høyre, så fyker plattformen fort til høyre. Det tar en stund å venne seg til kontrollen, men når man gjør det, så er spillet helt Ok å spille, men hvis man ikke venner seg til den, så blir spillet litt vanskelig å spille.

Spillet blir også kjedelig å spille etter en stund fordi den underholder deg ikke på samme måte som f.eks. Tetris eller Dr. Mario som har bakgrunnsmusikk når man spiller spillet, men siden det ikke er bakgrunnsmusikk når man spiller spillet, så blir man fort lei av å spille spillet.
Det er heller ikke så mye variasjon i spillet. Det er for lite variasjoner på fargene og man får ikke valgt vanskelighetsgrad på spillet. Det er sånn at når man starter spillet, så bare gjør den det uten å gi deg noen form for valg av musikk eller vanskelighetsgrad.

Konklusjon:
Det her er egentlig alt som kan bli sagt om Arkanoid. Jeg syntes spillet var Ok å spille, men det var fordi jeg spilte det i små doser, og det er egentlig det smarteste synes jeg fordi spillet ikke hadde så mye å tilby syntes jeg og det skjer ikke så mye intenst heller, noe som kunne gjort spillet litt mer underholdene. Det var dumt at man ikke kunne velge musikk eller vanskelighetsgrad syntes jeg. Derfor gir jeg spillet karakter: 3-

PS: Til de som ikke vet det så har min andre blogg "Movie Marathon" startet for lenge siden og det har nå kommet en del anmeldelser på den. Adressen er: moviemarathon.blogspot.com

1 kommentar:

  1. Fin anmeldelse! Det opprinnelige break-out var det første arkadespillet jeg spilte - de hadde det blant annet på Hotell Hopstock i Vik i Sogn. Det var ikke farger på selve skjermen, men på glasset over var det folie med farger på - så da fikk brikkene farger likevel. Utrolig hvilken utvikling det har vært i både hardware og software på de 35 årene som har gått. Jeg følger filmbloggen din også, og syns begge er skikkelig bra. Lykke til videre!

    SvarSlett