fredag 19. februar 2010

Mario is Missing (NES og SNES).



Mario is Missing var det første spillet til Luigi der han skulle redde broren sin Mario. Mange trodde at det var Luigi's Mansion som var det første eventyr spillet til Luigi, men jeg vet at Mario is Missing kom før fordi den ble utgitt til Europa og USA i 1993 (8 år før Luigi's Mansion!). Mario is Missing ble utgitt ikke bare på NES, men også SNES. Den eneste forskjellen er at grafikken på SNES versjonen er bedre.

Plott og Gameplay: Mario har blitt kidnappet av Koopa'ene og det er opp til Luigi og redde han. På starten av spillet så går man inn til Bowsers slott og velge mellom 8 dører som du skal gå inn i. Etter man har gått inn, så dukker man opp i en by som du skal prøve å finne ut hvor er og hva heter. Whoa! Stopp der! Finne ut hvor du er? Og hva denne byen heter? Hvis du får vite noe slikt som det vet du hva du spiller da? Mario is Missing er nemlig ikke et vanlig spill, men et educational spill som betyr at spillet er som en skole. Du prøver å finne ut ting, lære ting og du får spørsmål om visse ting. Spillet er laget egentlig laget for barn som skal lære seg geografi. Du får bl.a. vite f.eks. litt om USA og hva det er kjent for osv.

Men nå tilbake om hva som er målet med spillet. I hver bane skal du drepe en Koopa Troopa som har en gjenstand med seg som han har stjålet. Når du har fått den stjålne gjenstanden skal man trykke på select for å få Yoshi til å komme til deg. Når du har fått Yoshi så skal du gå til en kiosk der det står "I" å levere tilbake den stjålne gjenstanden. Når du har funnet alle gjenstander da skal man tilbake til slottet og velge en ny dør og etter du har fullført alle 8 dører, så er spillet over.

Det som er dårlig med spillet er det faktum at det er et educational spill, men et veldig kjedelig et og fordi musikken er ikke god i det hele tatt, det er rett og slett kjedelig å spille spillet fordi ca. 90% dreier som å finne ut ting og tang. Jeg som er et Mario fan hade tenkt dette skulle være et morsomt spill, men at dette er educational skuffet meg veldig.
Grafikken i spillet er tatt rett fra Super Mario World og siden spillet er i sidescroller, så tror man at spillet er et bra et, men folk som har spilt og kjøpt spillet blir jo veldig skuffet når man oppdager at dette ikke er noe gøy. Forresten så er ikke alt de lærer deg i spillet sant fordi det er et level der de sier at King Kong er blitt stjålet fra Empire State Building, noe som ike gir mening i det hele tatt. Det er ellers ikke noe mer å si om spillet, så her er min konklusjon.

Konklusjon: Spillets grafikk og spillemåte og tittel er et lureri. Når man begynner spillet, så tror man at dette skal være lik Super Mario Bros, men isteden får du et kjedelig skole spill med en tittel som ikke høres geografisk ut. Spillet burde heller vært kalt Luigis-Geografi-Spill eller Hvor-i-verden-er-Mario? Det finnes fler Mario educational spill som f.eks. Mario's Time Machine og Mario's Fun With Numbers. Men de kommer jeg ikke til å anmelde. Hvis du ikke tror meg at Mario is Missing er dårlig, så kan du jo prøve spillet selv og se, men bare 1 advarsel: Du kommer til å kjede deg ihjel.
PS: Jeg spilte SNES versjonen før jeg spilte NES versjonen, men begge er like dårlige.
Karakter til begge versjonene: 1

1 kommentar:

  1. Mario is Missing er også ekstremt lite selvforklarende. Jeg klarte ikke å fullføre en eneste by på egenhånd.

    PS: Educational er "pedagogisk" på norsk.

    SvarSlett