mandag 16. august 2010

Nr. 100: Street Fighter The Movie!


Jeg vet det har vært en stund siden jeg kom med en ny anmeldelse til Gode Retrospill, men det er fordi jeg har vært litt opptatt i det siste, hatt sommerferie og vurdert på hva jeg skal anmelde som det hundrede innlegget mitt.
Det jeg har bestemt meg for å anmelde er en film basert på et videospill, noe som gjør at denne anmeldelsen blir veldig spesiell fordi teknisk sett så anmelder jeg videospill her og filmer på Movie Marathon, men siden filmen er basert på et videospill så kan man kalle filmen for en "Videospillfilm."

Filmen er basert på videospillet "Street Fighter 2" som er fightingspill der to spillere slåss mot hverandre med forskjellige angrep og trykker man på spesielle knappekombinasjoner, så kan man utføre et spesialangrep som hjelper deg i kampen. Spillserien Street Fighter av Capcom er i dag en favoritt blant mange og det har kommet mange oppfølgere siden. PS: Street Fighter 1 finnes, men på TurboGrafix 16.
Nok om det, for ellers kommer jeg aldri i gang med å anmelde filmen Street Fighter The Movie som er fra 1994.

Filmen inneholder for det første ikke så mye street fighting, for det andre så inneholder filmen alle personene man kan spille som i Street Fighter 2 som f.eks. Guille, M. Bison, Zangief osv. og for det tredje så er Guille spilt av Jean Claude Van Damme som på en måte er en fransk utgave av Arnold schwarzenegger. Jean er ikke fullt så god i denne filmen, men han er litt underholdene pga hans aksant og hans rare personlighet under filmen. Han spiller litt over-the-top for å si det sånn.

Filmen handler om at Guille og noen andre Street Fighter folk som f.eks. Chun Li, Ken, Ryu, Balrog og E. Honda Prøver å stoppe M. Bison fra å ta over verden (sånn typisk James-Bond-aktig-plott-greie). Mer enn det skal jeg ikke røpe pga. det er egentlig filmens plott.
Det er fight scener i filmen, men ikke akkurat "Street Fighting." De andre Action scenene som involverer eksplosjoner og sånt er greit nok, men de er ikke spektakulære (m.a.o. noe vi ikke har sett før). Det er også en del plotholes i filmen som gjør at filmen går nedoverbakke, men det som gjør at filmen er verdt å se er på grunn av M. Bison spilt av Raul Julia. Raul Julia får til å spille rollen sin som en typisk filmskurk, men på en litt mer morsommere og overdramatisk måte. Han er egentlig den beste skuespilleren i filmen, de andre er enten Ok eller dårlige.

Det er ellers ikke så mye mer å nevne enn dett bortsett fra at filmen har også en del gode og dårlige vitser. Som F.eks. denne: Det er en scene i filmen hvor noen av Street Fighter folka ser på en TV som viser en Lastebil med sprengstoff som plutselig ruller nedover mot kameraet. Det de ikke vet er at det er den samme lastebilen som kommer mot dem i virkeligheten, så plutselig roper Zangief "Quick! Change The channel!"

Konklusjon: Mange sier at filmen er dårlig, men jeg synes at filmen er en guillty pleasure å se på. Noen skuespillere er Ok og noen er dårlige, men samtidig underholdene å se på. Raul Julia og Jean Claude Van Damme som M. Bison og Guille synes jeg er de to mest underholdene av alle pga. måten de spiller figurene på. Og så liker jeg filmen pga. noen av de få gode vitsene og de noen greie actionscenene. Hvis du er nysgjerrig nok, så kan du definitivt sjekke ut filmen, men bare hvis du vet hva Street Fighter er og har virkelig lyst på en god latter.
Karakter: 5/10 (I Gode Retrospill Karakter som går fra 1 til 6, så er det ca. 3+ eller noe).

Nå blir det ikke flere innlegg dessverre før til Desember fordi jeg vil prøve å fokusere på flere innlegg til Movie Marathon enn med den sneglefarten jeg har der nå. Vi ses til Desember!